Sail into
an Ocean
of Adventure

 

Bodø – Svalvær (Ofoten/Lofoten) met Barkentijn Antigua


     CONTACT OVER DE REIS     

 MEER INFORMATIE OVER DE ANTIGUA 


 

Onvergetelijke winterbelevenis op de Ofoten en Lofoten in Noord-Noorwegen

De eilandengroepen Ofoten en Lofoten worden vaak genoemd als de mooiste eilanden ter wereld. De diversiteit van het gebied is groot. Natuurliefhebbers kunnen hun hart ophalen in dit ruige landschap. Met ons expeditieschip Antigua reist u door dit geweldige panorama en komt u op plaatsen die normaalgesproken verborgen blijven voor toeristen. Bij deze reis wordt u vergezeld door een reisgids die het gebied goed kent en u veel zal vertellen over de omgeving en bijzonderheden.

In de winter wordt een extra dimensie toegevoegd aan dit weergaloze gebied: het Noorderlicht, een van de meest bijzondere natuurverschijnselen op aarde. Aurora Borealis zoals het Noorderlicht of Poollicht ook wel wordt genoemd, is werkelijk uniek en iedere keer weer zichtbaar in andere kleuren. Groen, paars, blauw, het Noorderlicht zal geen tel vervelen. Met de Antigua zoeken wij plekken en havens op zonder lichtvervuiling, zodat u de beste kansen heeft om het Noorderlicht in al zijn pracht te aanschouwen.

Een ander fenomeen in de Noorse winter zijn de traag voorbij zwemmende groepen walvissen en orka’s. Nergens ter wereld zijn zulke grote groepen walvissen zichtbaar dan in Noord-Noorwegen. Zij zijn op zoek naar vis en jagen tussen de fjorden van Noorwegen. Met de Antigua navigeren we naar plaatsen waar wij de grootste zoogdieren ter wereld op een diervriendelijke en oorspronkelijke manier van dichtbij kunnen bekijken. 

Het magische Noorderlicht en de grote groepen walvissen staan centraal bij deze winterreis. Kleine wijzigingen in het programma zijn dan ook mogelijk, om de juiste plekken voor het aanschouwen van dit natuurschoon op te zoeken. Dit maakt – in combinatie met het ongerepte natuurgebied in de Noordelijke IJszee –  deze reis tot een onvergetelijke belevenis voor u!


Zondag 3 november
Vanaf 15:00 uur kunt u inschepen aan boord van de Antigua in Bodø. U maakt kennis met uw reisgenoten, de bemanning van het schip en uiteraard met uw verblijf voor de komende week. Afhankelijk van de omstandigheden varen wij dezelfde avond de haven nog uit, onderweg naar het avontuur.

Maandag 4 november
Het doel is om naar Reine te varen, een klein vissersplaatsje aan de oostelijke kant van de Lofoten. In Reine kunt u een wandeling aan wal maken. Een andere mogelijkheid is een zodiac cruise naar het door bergen omringde Kerkfjorden

Dinsdag 5 november
Het prachtige en authentieke vissersdorp Nusfjorden staat op het programma. Dit is een van de kleinste dorpjes op de Lofoten. Ook hier is het mogelijk om aan wal te gaan voor een wandeling. U kunt de lokale winkel bezoeken en er is een gemoedelijke koffietent.

Woensdag 6 november
Het dorp Henningsvær is onderdeel van een eilandgroep in de Vestfjorden. Wij kunnen afmeren in de sfeervolle haven van Henningsvær. Afhankelijk van de tijdsplanning maken we een zodiac cruise tussen de eilanden door.

Donderdag 7 november
Skrova is een oud walvisjagersdorp. De haven ligt in een kleine baai waar het gehucht zich omheen kronkelt. Een wandeling door het dorp is een aanrader. Ook is het mogelijk om de Høgskrova (258 m) te beklimmen. Hiervandaan heeft u geweldige uitzichten over andere Lofoten-eilanden en het Noorse vasteland.

Vrijdag 8 november
’s Ochtends vroeg vertrekken we vanuit Skrova, zodat we met zonsopgang bij het Trollfjord zijn. Dit is een van de meest mooiste en indrukwekkende fjorden van de Lofoten. De ingang is goed verstopt; de Antigua vaart door een smalle ingang met aan weerskanten steile rotsen als muren. Dit is al een ervaring om nooit te vergeten. In het fjord zijn zee-adelaren en witkop-adelaren te zien.

Vanuit het Trollfjord varen we rustig verder naar Svolvær. In de avond meren we dan aan op onze eindbestemming.

Zaterdag 9 november
Na uw ontbijt kunt u afscheid nemen van uw reisgezelschap en de bemanning van de Antigua. Uitschepen is om 10:00 uur in Svolvaer. De luchthaven bereikt u met een taxi in 10 minuten.


Inclusief:
Reissom is inclusief uw accommodatie in een tweepersoonshut met douche, toilet, handdoeken en beddengoed. Extra kosten van schip en haven zijn inbegrepen. Het volpension bestaat uit een ontbijtbuffet, lunchbuffet, koffiepauze en diner. 

Exclusief:
Reissom is exclusief transferkosten van en naar het schip, drankjes en versnaperingen, eventuele entreegelden.

Tips voor uw reis:
Neem warme winterkleding mee. Voor aan boord is comfortabele vrijetijdskleding geschikt. Een opvouwbare of inklapbare reistas in handig i.v.m. de ruimte in de hut. Vergeet uiteraard uw paspoort of identiteitskaart niet. Contant geld is nodig om aan boord uw drankjes aan het einde van de reis te voldoen; betaling met pinpas en/of creditcard is niet mogelijk aan boord.

Contactformulier