Sail into
an Ocean
of Adventure

NIEUWSBRIEF JUNI 2020

Beste zeilvrienden,

Bruisend van energie begon Tallship Company afgelopen maart aan het zeilseizoen 2020. Een veelbelovend seizoen met prachtig afwisselende vaargebieden, energieke en enthousiaste crew en maar liefst acht internationale evenementen op het programma! Hoe anders is het gelopen: onze schepen liggen al een tijd voor de wal in thuishavens Harlingen en Franeker.

Toch gaan we niet bij de pakken neer zitten! Door de jaren heen heeft Tallship Company genoeg reserves en flexibiliteit opgebouwd om deze crisis het hoofd te bieden. Bovendien voelen we ons in deze tijd enorm gesteund door u als trouwe zeilvrienden. Bemoedigende mailtjes en telefoontjes, het accepteren van vouchers: het doet ons allemaal erg goed!

Met deze nieuwsbrief willen we u graag op de hoogte brengen van de laatste stand van zaken. En u laten zien welke mogelijkheden wij bieden voor nieuwe zeilreizen en het gebruik van uw eventuele voucher.


START ZEILSEIZOEN

Er komt langzaam licht aan het einde van de tunnel! Als eerste gooit klipper Elizabeth de trossen los en begint op 21 juni haar zeilseizoen op de Nederlandse wateren. De Artemis en Atlantis moeten nog iets langer wachten, maar op 24 juli zullen zij vanuit Kiel de eerste reizen met gasten gaan varen. Voorlopige startdatum voor het seizoen van de Antigua is 20 augustus vanuit Longyearbyen op Spitsbergen.  


CORONAPROTOCOL AAN BOORD

Veilig en verantwoord vakantie vieren. Dat is voor u en voor ons belangrijk! Gelukkig gaan deze zaken goed samen op onze schepen. Alle hutten beschikken over goede ventilatiesystemen en eigen sanitaire voorzieningen. De overnachtingscapaciteit van onze schepen is aanmerkelijk lager dan het aantal personen dat aan boord toegestaan is. Dat betekent dat er zowel in de salon als aan dek voldoende ruimte is om de gewenste afstand te houden. Een mondkapje dragen aan boord is dan ook niet nodig.

Uiteraard zijn er aanvullende acties van onze kant: nog meer dan anders zullen wij letten op hygiëne aan boord. Wij faciliteren het wassen van handen aan boord. En belangrijk: vooraf wordt aan gasten gevraagd naar eventuele klachten. Hebt u klachten: kom dan niet aan boord!

Gasten ontvangen tegelijkertijd met hun boardingpas informatie over ons coronaprotocol.


ACTIE: GEEN AANBETALING NODIG VOOR REIZEN IN 2020

Goed nieuws voor u: tijdelijk is het niet nodig om een aanbetaling te doen op reizen in 2020. Normaalgesproken betaalt u 40% van de reissom als aanbetaling op uw reis. Dat is nu niet nodig. Wij vragen u de gehele reissom 4 weken voor aanvang van uw reis aan ons over te maken. Mocht een reis door ons geannuleerd worden in verband met coronamaatregelen, dan ontstaan er geen onduidelijkheden over de aanbetaling.


NIEUWE REIZEN

Nederland Waterland ontdekken met klipper Elizabeth
Bent u op zoek naar buitenlucht, rust en ruimte? Dat vindt u op klipper Elizabeth! Het schip is uitermate geschikt voor deze tijd, waarin het belangrijk is om voldoende afstand kunnen houden. De ruime hutten zijn ieder voorzien van eigen douche en toilet. Zowel in de salon als aan dek is er meer dan voldoende plaats voor de maximaal 20 gasten die mee kunnen varen op onze reizen.

Tijdens een vakantiereis met klipper Elizabeth ontdekt u het beste van de prachtige waterrijke Nederlandse provincies Noord-Holland en Friesland. Vanaf het water geniet u van vlakke polderlandschappen, historische molens, UNESCO werelderfgoed Waddenzee, verscholen dorpjes aan de randen van de Friese meren en de vele pittoreske havenstadjes langs de kust van het IJsselmeer. Een zeer afwisselende en buitengewoon unieke reis!

Lang weekend Oostzee genieten met barkentijn Atlantis
Loslaten en vooruitkijken: dat kan op dit lange weekend op de Oostzee met barkentijn Atlantis. Op deze reis kunt u volop genieten van de frisse en gezonde zeelucht. Het schip vaart een prachtige route van Rostock naar Kiel en bezoekt onderweg enkele Noord-Duitse havensteden.

Actief ontspannen op de Oostzee met bark Artemis
Met de wind in de zeilen ontdek je de Oostzee pas echt! De route van deze populaire zeilreis ligt dan ook niet vast. Dat hoeft ook niet, want het westelijke deel van de Oostzee heeft zoveel moois te bieden. Waar de wind het schip ook brengt, overal wachten prachtige plekken en mooie en bijzondere momenten. Van zandstranden en kliffen, eilanden en baaien tot pittoreske dorpjes en levendige havens: de Oostzee biedt het allemaal.

Sail & Bike XL (2) met barkentijn Atlantis
Een betoverende mix van eindeloze zandstranden, sprankelend witte krijtrotsen, ontelbare eilanden en kleine haventjes met kleurrijke huizen, dat biedt het Deense Oostzee gebied. U kunt deze prachtige wereld verkennen per fiets én schip: een geweldige combinatie om een totaalbeeld te krijgen van dit relatief onbekende gebied in Europa.

Rond Skagen met barkentijn Atlantis
Treed in de voetsporen van de oude zeevaarders en vaar rond Skagen. Voor de aanleg van het Noord-Oostzee kanaal was dit de enige route om van de Oostzee naar de Noordzee te varen. Wij zullen nu deze oude zeeroute gaan varen om van Kiel naar Bremerhaven te komen.

Wenst u nog een reis in juli met de Artemis? Wij horen het graag!
Onze crew staat te popelen om weer te varen. Om die reden willen wij dan ook graag nóg een extra reis in de Oostzee aanbieden. Deze reis zou dan plaatsvinden van 18 juli (16 uur) tot 23 juli (12 uur) en heeft als afvaart en aankomsthaven Kiel-Holtenau. Prijs voor deze reis is €720. Mocht u belangstelling hebben voor deze reis, stuur ons dan graag een e-mail. Bij voldoende deelname zullen we de reis opnemen in ons reisprogramma.

Vrije plekken
Door annuleringen zijn hier en daar nog wat vrije plekken beschikbaar gekomen op onze bestaande reizen. Check onze website of neem via e-mail of telefoon contact op met ons kantoor om te vragen naar de actuele beschikbaarheid.


WINTERPROGRAMMA

Het magische Noorderlicht, grote groepen walvissen en het ruige landschap van Noord-Noorwegen. Dat alles staat centraal in de populaire winterreizen van Tallship Company. Om deze reizen nog beter te kunnen belichten, hebben wij een speciale website gemaakt. Neem ook eens een kijkje op www.arcticsailingtromso.com. Wellicht vindt u hier de reis van uw dromen!


REISPROGRAMMA 2021

Ontelbare mooie momenten en bijzondere gebeurtenissen liggen in de toekomst besloten. Graag kijken wij met u vooruit naar deze toekomst! Om die reden willen wij dit jaar eerder dan gewoonlijk ons reisprogramma 2021 online zetten. De eerste reizen zijn nu al bekend:

Sail & Bike XL Atlantis   

27 juni – 6 juli 2021

Mijlentocht Kiel – Cascais   

6 – 19 juli 2021

Mijlentocht Cascais – Porto St. Stefano   

19 – 30 juli 2021

Middellandse Zee 1 (Porto St. Stefano) 

31 juli – 7 augustus 2021

Middellandse Zee 2 (Porto St. Stefano)

7 – 14 augustus 2021

Spitsbergen Antigua 

12 – 20 mei 2021

Fotoreis Spitsbergen Antigua 

23 september – 01 oktober 2021

MANIFESTATIE NEDERLANDSE ZEILVLOOT

De Antigua vertrok afgelopen week naar het IJsselmeer, een vaargebied waar het imposante zee-zeilschip doorgaans niet vaart. Maar nu was het nodig! Samen met bijna 200 andere Nederlandse historische zeilschepen ging de Antigua voor anker bij forteiland Pampus bij Amsterdam. Dit om steun te betuigen aan de vele kleine zeilschepen die ten onder dreigen te gaan in de coronacrisis en daarmee aandacht te vragen van de Nederlandse overheid voor deze bijzondere vloot. Ook u kunt bijdragen aan het behoud van de Nederlandse vloot. Teken de petitie op: https://petities.nl/petitions/red-de-hollandsche-zeilvloot?locale=en

Antigua voor Pampus
 

NIEUWSBRIEF JANUARI 2020

 

Dear sailing friends,

We have a new year ahead of us! 2019 was a year of many changes for the Tallship Company. Change offers new opportunities and we hope that we can use these opportunities in 2020: new travel areas, good communication and crazy events. We’re looking forward to you!

In this newsletter you’ll read about:

- Discover special travel areas with a special offer
- Pristine winter beauty in the far north
- Less emissions for Artemis
- New booking system, "new" bank number
- 2020: a year full of events
- Attention on the brochure 2020


DISCOVER SPECIAL TRAVEL AREAS WITH A SPECIAL OFFER

This year we offer a number of trips that are less well known. Some cabins on these trips are still available. The trips listed below can be booked for you as newsletter reader with a 5% discount. Enter the discount code NEWSLETTER in our booking module or send it by email with your request for a booking. You will immediately receive a 5% discount.

May day cruise to Helgoland with the Atlantis
Do you have a few days off with “Labor Day”? Get on board the Atlantis and spend a wonderful long weekend on this beautiful ship! A weekend at Helgoland gives you the feeling of being on vacation for a week.

The island Helgoland in the North Sea is special in several ways: unique rock formations, cliffs and dunes are home to an impressive bird colony. You can watch them from the North Sea side while underway with the Atlantis. An excursion to the island of Düne is also planned. The sand dune there is famous for the many gray seals. For more information about this trip, please click here

Scotland: hiking and whisky with the Atlantis
Towering mountains, shimmering holes, dense forests and miles of golden beaches - the landscape in Scotland is always breath taking. Drive through the deep fjords of Scotland surrounded by mountains. A country full of history and the origin of the world famous single malt whiskys. This trip is suitable for both nature lovers and whiskey lovers! Click here for more information.

Water paradise Holland with the Elizabeth
Our ships sail through European waters, from the far north to the deep south of Europe. However, we cannot overlook the fact that our homeland has so much to offer. Especially when you will discover the Netherlands from the water. The rich history of Dutch trade and the geological development of a country in the delta of many rivers becomes visible on this trip with our historic clipper Elizabeth. For more information about the trip to picturesque harbour towns on the IJsselmeer and the World Heritage Wadden Sea, please click here.

NEW: Milemaker Harlingen - Bodø
This beautiful and popular milemaker is available again for 2020! For those who really love adventure and sailing, this trip is an absolute must. Experience 11 nights on board the Antigua and feel like a real sea beggar! Curious? Please click here!


PRISTINE WINTER BEAUTY IN THE HIGN NORTH

After a year of preparations, we sailed our first Northern Lights & Whales trips from Tromsø in Norway last November and December. The trips were all booked out and expectations were high. We are very happy to say that the trips went exceptionally well. Our guests enjoyed large groups of whales, the magical Northern Lights - in different strengths - colourful skies, dense snow showers, small islands with warm receptions, special encounters with locals and spectacular sailing moments. Reason enough to offer another winter program for next year!

In the coming months we will work on expanding our website to provide guests relevant information for the trips to the far north. At this moment you can find the complete program on our website. Please click here for our winter program.


LESS EMISSIONS FOR ARTEMIS

The engine of the Artemis was replaced on November 21, 2019 in Harlingen. The old engine was not broken or depreciated yet, but this investment gives our Bark Artemis a little more power. Above all, the new engine is significantly fuel-efficient and therefore better for the environment. Of course, we prefer to set sail as much as possible: it couldn't be more environmentally friendly!


NEW BOOKING SYSTEM, "NEW" BANK NUMBER

Our new booking system is gradually bearing fruit. Most bookings are now entered through our website. Of course we still like to talk to our customers. So if you would like assistance with the booking, just give us a call!

A number of customers have noticed that we use a different bank number than before. Since it is no longer a problem due to European guidelines to transfer money abroad, we are now also using our Dutch bank number for our customers in Germany. The account number is: NL27ABNA0620402083 on name of Tallship Artemis B.V.


2020: A YEAR FULL OF EVENTS

In 2020, the ships of Tallship Company will attend no less than 8 maritime events. Maybe an opportunity for you to get back on board one of our ships. Or experience a milemakere trip to an event. You can find us in Hamburg, Oostende, Kiel, Brest, Rostock, Amsterdam, Bremerhaven and Wilhelmshaven. For an overview of all events please click here.


ATTENTION ON THE BROCHURE 2020

Unfortunately, a printing error has crept into our brochure for 2020. The dates and prices for the milemaker trip to the Mediterranean with Atlantis are not given correctly. The correct periods and prices have to be:

- 24.08. until 06.09 Bremerhaven to Cascais (POR) for € 980
- 06.9. until 17.09. Cascais (POR) to Porto Santo Stefano (ITA) for € 980
- Combined ticket for both trips: € 1890

You can find more information about this very popular trip on our website: please click here.


Read our newsletter also on our website: https://www.tallship-company.com/newsletter/

Contactformulier