Sail into
an Ocean
of Adventure

VOLGEBOEKT!

Noord Sardinië en Zuid Corsica 1 met de Atlantis

 


      CONTACT OVER DE REIS   

 MEER INFORMATIE OVER DE ATLANTIS 


 

Ontdek het prachtige eiland Corsica met Tall Ship Atlantis!

Het eiland Corsica is bij uitstek geschikt om te ontdekken per schip. Onze Corsica reis met barkentijn Atlantis begint in Olbia, aan de noordoostelijke kust van Sardinië. Naar Olbia zijn voordelige en rechtstreekse vliegreizen te boeken.

De Atlantis zal een noordelijke koers varen langs de beroemde kustlijn ‘Costa Smeralda’. Deze kustlijn dankt haar naam aan het smaragdgroene zeewater. In de ‘Straat van Bonifatius’ ligt de Magdalena Archipel. Deze eilandenarchipel bestaat uit 62 (berg)eilanden, waarvan 7 grotere eilanden. Op dit punt van de reis, zal de kapitein beslissen welke route qua wind het meest gunstig is om de mooiste zeildagen te beleven.

In het zuiden van Corsica ligt Bonifacio in een baai met zwaar geërodeerde kliffen. Het binnenvaren van deze fjord-achtige inham tussen hoge krijtrotsen is werkelijk adembenemend. Bonifacio is een van de meest spectaculaire plaatsen van het eiland Corsica. De bovenstad bevindt zich op een 70m hoog plateau en is een waar doolhof met smalle straatjes en pittoreske steegjes.

De Corsicaans westkust heeft een van de meest gevarieerde en spectaculaire kustlijnen van de gehele Middellandse zee. Torenhoge rotsformatie worden afgewisseld met lieflijke baaien, gemoedelijke vissersdorpjes en uitdagende bergdorpen. En natuurlijk de witte zandstranden en kristalhelder wateren. Dit alles beleeft u als we voor anker liggen op een prachtige ankerplaats, bijvoorbeeld rond Calvi, Ajaccio en Propriana. Of in de haven van een schilderachtig stadje.

Ajaccio op Corsica is met 2900 zonuren per jaar Frans recordhouder van zonnig weer én de geboorteplaats van Napoleon Bonaparte. De stad ligt tussen bergen en een meer in de grootste baai van het eiland. Misschien zet de Atlantis ook koers naar Iles Lavezzi, waar het water de kleur heeft van een Lagune en het een waar paradijs is om te zwemmen!


Inclusief:
De prijs is inclusief de accommodatie in tweepersoonshutten met douche, toilet, handdoeken en beddengoed. Ook de extra kosten van het schip en de havens zijn voorzien. Het volpension bestaat uit een ontbijtbuffet, een lunchbuffet, een koffiepauze en het diner. Verder is er de hele dag door koffie en thee beschikbaar.

Exclusief:
Transferkosten en versnaperingen (Koffie en thee is wel ingebegrepen)


Tips voor uw reis:
Sportieve vrijetijdskleding (geschikt voor wind, weer en regen), eventueel badpak in een opvouwbare zachte reistas. (Koffers met een harde buitenkant zijn niet geschikt om opgeborgen te worden in de hutten). Vergeet ook niet een paspoort of identiteitskaart en contant geld om uw boord rekening aan het einde van de reis te voldoen. Betaling met pinpas of credit card is niet mogelijk aan boord.

 

Contactformulier