Sail into
an Ocean
of Adventure

Volgeboekt

Noorderlicht & Walvissen 1 met Barkentijn Antigua


     CONTACT OVER DE REIS     

 MEER INFORMATIE OVER DE ANTIGUA 

 


 

Onvergetelijke winterbelevenis in het Noorden van Noorwegen

Natuurliefhebbers kunnen hun hart ophalen in het ruige landschap van Noord-Noorwegen. Expeditieschip Antigua brengt u op plaatsen waar u normaalgesproken niet gauw zult komen. Tijdens deze reis zult u verbluffende panorama’s en unieke natuurverschijnselen zien.

In de winter wordt een extra dimensie toegevoegd aan het buitengewoon mooie natuurgebied ver boven de poolcirkel: het Noorderlicht, een van de meest bijzondere natuurverschijnselen op aarde. Aurora Borealis zoals het Noorderlicht of Poollicht ook wel wordt genoemd, is uniek en iedere keer weer zichtbaar in andere kleuren. Groen, paars, blauw, het Noorderlicht zal geen tel vervelen. Met de Antigua zoeken wij plekken en havens op zonder lichtvervuiling, zodat u de beste kansen heeft om het Noorderlicht in al zijn pracht te aanschouwen.

Een ander fenomeen in de Noorse winter zijn de traag voorbij zwemmende groepen walvissen en orka’s. Nergens ter wereld zijn zulke grote groepen walvissen zichtbaar dan in Noord-Noorwegen. Zij zijn op zoek naar vis en jagen tussen de fjorden van Noorwegen. Met de Antigua navigeren we naar plaatsen waar wij de grootste zoogdieren ter wereld op een diervriendelijke en oorspronkelijke manier van dichtbij kunnen bekijken. 

Het magische Noorderlicht en de grote groepen walvissen staan centraal bij deze winterreis. De route van deze expeditie is dan ook afhankelijk van de omstandigheden. De kapitein van de Antigua  zal op zoek gaan naar de juiste plekken voor het aanschouwen van het winterse natuurschoon. In combinatie met het ongerepte natuurgebied in de Noordelijke IJszee, staat dit garant voor uw onvergetelijke winterbelevenis!


Zondag 17 november
Uw reis begint in Tromsø. Deze moderne stad in het Noordpoolgebied is waar cultuur en natuur elkaar ontmoeten. In de winter is Tromsø letterlijk een lichtbaken in donkere tijd. In deze stad kunt u dan ook volop genieten van de Noorse warmte, ontspanning en gezelligheid in de korte dagen of poolnacht. Tromsø wordt ook wel het Parijs van het Noorden genoemd!


Vanaf 15:00 uur kunt u inschepen aan boord van de Antigua in Tromsø. U maakt kennis met uw reisgenoten, de bemanning van het schip en uiteraard met uw verblijf voor de komende dagen. Afhankelijk van de omstandigheden varen wij dezelfde avond de haven nog uit, op weg naar het avontuur.

Maandag 18 november tot en met donderdag 21 november
De dagen staan in het teken van het spotten van walvissen en het zoeken van mooie plekken om het Noorderlicht te bewonderen. Dit gebeurt in een ambiance van rust en verstilling. De dagen worden heel snel korter en het adembenemende coulisselandschap verrast u door de bijzondere lichtval. De schemertijd weet de geheime schoonheid van het poolgebied op magische wijze te onthullen.


De kleine vissers- of rendierdorpjes weten uw hart te stelen, als u aanmeert in het schemerdonker. Aan wal proeft u het leven dat al eeuwenlang geleefd wordt in het Hoge Noorden. Tijdens wandelingen zult u versteld staan van de ongereptheid van het gebied en geïntrigeerd raken door het fenomenale Noorderlicht.

Zo mogelijk zal de kapitein de zeilen van de imposante driemastbarkentijn laten hijsen. De stilte en tijdloosheid van de Noordelijke IJszee, de imposante fjorden en majestueuze bergen vallen samen wanneer de Antigua geruisloos door het water glijdt.

Donderdag zetten we koers naar eindbestemming Tromsø. In de avond zullen we daar aankomen; een warme en gezellige lichtbaken in het donkere Hoge Noorden.

Mogelijke havens en ankerplekken:
Andfjorden, Senja, Andenes, Gryllefjord, Skrolsvik, Sommaroy, Burfjorden, Hamnes, Uloya, Nord-Lenangen


Vrijdag 22 november
Na uw ontbijt kunt u afscheid nemen van uw reisgezelschap en de bemanning van de Antigua. Uitschepen is om 9:00 uur in Tromsø. De luchthaven bereikt u met een taxi in 20 minuten.


Mocht u de tijd hebben, dan is het zeker de moeite waard om de tijd te nemen om Tromsø verder te ontdekken. In deze bruisende poolstad vindt u verschillende attracties zoals een aquarium, musea, en de noordelijkste botanische tuin ter wereld. Voor de liefhebbers van buitenactiviteiten is er ook veel te doen, het stadscentrum van Tromsø ligt op een steenworp afstand van schitterende ongerepte natuur, waar u kunt wandelen. In de winter kunt u ook een leuke tocht met de hondenslee maken.


Inclusief:
Reissom is inclusief uw accommodatie in een tweepersoonshut met douche, toilet, handdoeken en beddengoed. Extra kosten van schip en haven zijn inbegrepen. Het volpension bestaat uit een ontbijtbuffet, lunchbuffet, koffiepauze en diner. 

Exclusief:
Reissom is exclusief transferkosten van en naar het schip, drankjes en versnaperingen, eventuele entreegelden.

Tips voor uw reis:
Neem warme winterkleding mee. Voor aan boord is comfortabele vrijetijdskleding geschikt. Een opvouwbare of inklapbare reistas in handig i.v.m. de ruimte in de hut. Vergeet uiteraard uw paspoort of identiteitskaart niet. Contant geld is nodig om aan boord uw drankjes aan het einde van de reis te voldoen; betaling met pinpas en/of creditcard is niet mogelijk aan boord.

Contactformulier