Sail into
an Ocean
of Adventure

Tallship Company

Passie voor zee zeilschepen en het avontuur dat zee heet! Daar draait het om bij onze rederij Tallship Company uit Franeker. Al 30 jaar werken wij aan een vloot die qua karakter en authenticiteit onovertroffen is. Zonder daarbij concessies te doen aan luxe en comfort aan boord.

In 1991 startten wij, Jan en Jelle Bruinsma van Tallship Company, ons avontuur op de Nederlandse wateren met de klipper Elizabeth. Het historische vrachtschip werd met liefde en gevoel voor detail gerestaureerd en omgebouwd tot driemaster. Het werd het begin van een prachtige en levendige rederij.

Bakens verzetten

Inmiddels bestaat onze vloot uit vier schepen: de bark Artemis, barkentijnen Atlantis en Antigua en klipper Elizabeth. Elk schip met een eigen geschiedenis als vrachtzeilschip, walvisvaarder of vuurschip. Een geschiedenis die tot leven komt in alle details en finesses van het schip.

Nog elke dag verzet Tallship Company haar bakens. Met als ultieme inzet om u een onvergetelijke en authentieke zeilervaring te bieden op een modern toegerust schip. Rijke tradities en tegelijk eigentijds comfort: wij laten het u graag beleven op een van onze reizen, een dagtocht of havenfestival. Welkom aan boord!

Contactformulier