Sail into
an Ocean
of Adventure

Volgeboekt!

Combi-Ticket Overtocht Kiel - Olbia (SRD) met de Atlantis

 

      CONTACT OVER DE REIS      

 MEER INFORMATIE OVER DE  ATLANTIS 


Ook dit jaar gaat onze Atlantis naar het zonnige zuiden! Het is een flinke reis vandaar dat deze reis gericht is op zeemijlen maken. Het schip moet op tijd op haar tussenbestemming in Cascais en op haar eindbestemming in Olbia zijn en daarom wordt er steeds doorgevaren, ook ’s nachts. Bij voorkeur natuurlijk onder zeil: dat is behalve duurzamer en meer economisch ook de ultieme manier om het avontuur op een zee zeilschip te beleven!

Een mijlenmaker is vaak ietwat ruim ingepland. Als de weergoden ons goed gezind zijn en er voldoende tijd is, kan er eventueel een haven worden aangedaan; een garantie op een tussenstop kunnen wij allerdings niet geven.

Om te beginnen varen we door het Noord Oostzee kanaal, waar we tussen een mooi groen heuvellandschap doorvaren met her en der een dorpje. Ook zullen we hier grote vrachtschepen tegenkomen die hier veel beter te bekijken zijn dan op zee omdat we hier geen grote afstand van ze houden.  Hierna gaan we een stukje over de Elbe en dan verder op de Noordzee om daarna via het Engelse Kanaal naar Cascais te varen. 

In Cascais gaan er gasten naar huis en komen er nieuwe bij, maar u blijft gezellig bij ons om ook de fluorescerende algen die soms 's nachts in de Straat van Gibraltar te zien zijn, te bewonderen. Ook komen we op dit stuk van de overtocht vaak dolfijnen en walvissen tegen. Mocht u helemaal geluk hebben dan spelen de dolfijnen 's nachts voor de boeg en worden ze verlicht door de fluorescerende algen. Een goede reden om 's nachts een wacht mee te lopen met de crew, alhoewel het natuurlijk geluk hebben blijft wat we onderweg zien.

Laat u betoveren door een wijdse sterrenhemel, die u sterrenbeelden laat ontdekken, die u aan land zelden zult zien en tot dan toe alleen van plaatjes kent. Net als bij al ons andere reizen kunt u hier zo actief meezeilen als u wenst en kunt u ook mee lopen in het wachtensysteem. Dit is vooral op een heldere nacht een hele speciale belevenis.

De route over de Middellandse Zee voert ons langs de Balearen en als we tijd hebben ankeren we hier in een van de prachtige baaien of brengen we een bezoek aan een van de pittoreske havens. Tussen Corsica en Sardinië zeilen we via de Straat van Bonifacio naar Olbia. Als het weer mee zit en goed blijft, is er ook zeker tijd om een verfrissende duik te nemen in een van de fantastische baaien. Misschien is een bezoek aan Bonifacio haalbaar of vinden we een mooie ankerplaats bij de kust van Sardinië in de prachtige omgeving van "La Maddalena".

We kunnen niets beloven qua weer en wind, maar onze bemanning zal hun uiterste best doen om een fantastische overtocht te verzorgen met heerlijk eten en vriendelijke service. Ervaar zeilen en puur natuur met ons op de Atlantis.

 


Inclusief:
De prijs is inclusief de accommodatie in tweepersoonshutten met douche, toilet, handdoeken en beddengoed. Ook de extra kosten van het schip en de havens zijn voorzien. Het volpension bestaat uit een ontbijtbuffet, een lunchbuffet, een koffiepauze en het diner. Verder is er de hele dag door koffie en thee beschikbaar.

Exclusief:
Transferkosten en versnaperingen (Koffie en thee is wel ingebegrepen)


Tips voor uw reis:
Sportieve vrijetijdskleding (geschikt voor wind, weer en regen), eventueel badpak in een opvouwbare zachte reistas. (Koffers met een harde buitenkant zijn niet geschikt om opgeborgen te worden in de hutten). Vergeet ook niet een paspoort of identiteitskaart en contant geld om uw boord rekening aan het einde van de reis te voldoen. Betaling met pinpas of credit card is niet mogelijk aan boord.

 

Contactformulier