Antigua

Noorderlicht en walvissen op de Ofoten en Lofoten in Noord-Noorwegen

 • Bodø – Ofoten en Lofoten eilanden – Tromsø
 • 12 november 2021 20:00 uur tot 19 november 2021 09:00 uur
 • € 1.380,- per persoon in een standaard tweepersoons hut met douche en toilet
 • € 1.580,- per persoon in een comfort tweepersoons hut met douche en toilet

  De eilandengroepen Ofoten en Lofoten worden vaak genoemd als de mooiste eilanden ter wereld. De diversiteit van het gebied is groot. Natuurliefhebbers kunnen hun hart ophalen in dit ruige landschap. Met ons expeditieschip Antigua reist u door dit geweldige panorama en komt u op plaatsen die normaalgesproken verborgen blijven voor toeristen. Bij deze reis wordt u vergezeld door een reisgids die het gebied goed kent en u veel zal vertellen over de omgeving en bijzonderheden.

  In de winter wordt een extra dimensie toegevoegd aan dit weergaloze gebied: het Noorderlicht, een van de meest bijzondere natuurverschijnselen op aarde. Aurora Borealis zoals het Noorderlicht of Poollicht ook wel wordt genoemd, is werkelijk uniek en iedere keer weer zichtbaar in andere kleuren. Groen, paars, blauw, het Noorderlicht zal geen tel vervelen. Met de Antigua zoeken wij plekken en havens op zonder lichtvervuiling, zodat u de beste kansen heeft om het Noorderlicht in al zijn pracht te aanschouwen.

  Een ander fenomeen in de Noorse winter zijn de traag voorbij zwemmende groepen walvissen en orka’s. Nergens ter wereld zijn zulke grote groepen walvissen zichtbaar dan in Noord-Noorwegen. Zij zijn op zoek naar vis en jagen tussen de fjorden van Noorwegen. Met de Antigua navigeren we naar plaatsen waar wij de grootste zoogdieren ter wereld op een diervriendelijke en oorspronkelijke manier van dichtbij kunnen bekijken. 

  Het magische Noorderlicht en de grote groepen walvissen staan centraal bij deze winterreis. Kleine wijzigingen in het programma zijn dan ook mogelijk, om zo de juiste plekken voor het aanschouwen van dit natuurschoon op te zoeken. Dit alles maakt, in combinatie met het ongerepte natuurgebied in de Noordelijke IJszee, deze reis tot een onvergetelijke belevenis voor u!

  Vrijdag 12 november
  Vanaf 20:00 uur kunt u in Bodø inschepen aan boord van de Antigua. U maakt kennis met uw reisgenoten, de bemanning van het schip en uiteraard met uw verblijf voor de komende week. Afhankelijk van de omstandigheden varen wij dezelfde avond de haven nog uit, op weg naar het avontuur.

  Zaterdag 13 november tot donderdag 18 november

  Het doel is om naar Reine te varen, een klein vissersplaatsje aan de oostelijke kant van de Lofoten. In Reine kunt u een wandeling aan wal maken. Een andere mogelijkheid is een zodiac cruise naar het door bergen omringde Kerkfjorden. Ook een bezoek aan het prachtige en authentieke vissersdorp Nusfjorden staat op het programma. Dit is een van de kleinste dorpjes op de Lofoten. Ook hier is het mogelijk om aan wal te gaan voor een wandeling. U kunt de lokale winkel bezoeken en er is een gemoedelijke koffietent. Het dorp Henningsvær is onderdeel van een eilandgroep in de Vestfjorden, waar wij kunnen afmeren in de sfeervolle haven van Henningsvær. Afhankelijk van de tijdsplanning maken we een zodiac cruise tussen de verschillende eilanden door.

  Skrova is een oud walvisjagersdorp. De haven ligt in een kleine baai waar het gehucht zich omheen kronkelt. Een wandeling door het dorp is een echte aanrader. Ook is het mogelijk om de Høgskrova (258 m) te beklimmen. Hiervandaan heeft u een adembenemend uitzicht over andere Lofoten-eilanden en het Noorse vasteland.
  ’s Ochtends vertrekken we vroeg vanuit Skrova, zodat we met zonsopgang bij het Trollfjord zijn. Dit is een van de mooiste en indrukwekkendste fjorden van de Lofoten. De ingang van dit fjord is goed verstopt; de Antigua vaart door een smalle ingang met aan weerskanten steile rotsen als muren. Dit is al een ervaring om nooit te vergeten. Verder zijn in het fjord zee-adelaars en witkop-adelaars te zien. Nadat we dit prachtige fjord uitgebreid hebben bewonderd, wordt er koers gezet naar Husoy, via Andoy en Andenes.

  Door contintentale plaat en de warme golfstroom is de kans groot dat er in het noorden van Andoy walvissen te zien zijn. Als de weersomstandigheden het toelaten zullen we een poosje op open zee blijven, om te genieten van de rust, ruimte, walvissen en uiteraard het noorderlicht. ’s Avonds meren we af in Gryllefjord. Daar kan nog een frisse avondwandeling in het oude vissersdorp worden gemaakt. Vroeg in de ochtend varen we de haven van Gryllefjord uit. Via de noordzijde van Andenes nemen we de route door de adembenemende Straumsfjorden. We zetten koers naar eindbestemming Tromsø, ook wel ‘Het Parijs van het Noorden’ genoemd. In de avond zullen we daar aankomen; daar worden we verwelkomt door een warme en gezellige lichtbaken in het donkere hoge noorden

  Vrijdag 19 november
  Na uw ontbijt kunt u afscheid nemen van uw reisgezelschap en de bemanning van de Antigua. Het uitschepen is om 09:00 uur in Tromsø. Van daar uit bereikt u met een taxi in 10 minuten de luchthaven.


  Inbegrepen in de reissom:

  • Verblijf in een tweepersoonshut met douche en wc
  • Beddengoed en handdoeken
  • Volpension aan boord
  • Havengeld

  Niet inbegrepen in de reissom:

  • Transferkosten
  • Drankjes, m.u.v. koffie, thee en water
  • Reis- en annuleringsverzekering

  Overige informatie:

  • Paspoort of identiteitskaart niet vergeten
  • Bagage bij voorkeur in een reistas; harde koffers zijn lastig op te bergen in de hutten
  • Uitgaven aan boord kunnen aan het einde van de reis afgerekend worden
  • Aan boord is het NIET mogelijk om met kaart af te rekenen

   Disclaimer: Wanneer de reis vanwege corona-maatregelen niet door kan gaan, krijgt u van ons een voucher of een terugbetaling van het reeds (aan)betaalde bedrag aangeboden.

Antigua

Op de Antigua bent u aan boord van een bijzonder expeditieschip. De driemaster heeft een erg ruim tussendek, dat u als gast de gelegenheid biedt om de ruige natuur en wilde dieren in het hoge Noorden van Europa van dichtbij te zien en te beleven. Het karakteristieke zeilschip is voorzien van drie zodiacs, waarmee excursies worden ondernomen.

U voelt zich meteen welkom in de gemoedelijke en comfortabele salon van het schip, waar het goed toeven is na een reisdag op zee. Net als de salon, zijn ook de knusse scheepshutten betimmerd met mahoniehout. Voor de reiziger die iets meer comfort wenst, zijn er een aantal ruimere hutten beschikbaar met losse bedden. Alle 16 hutten zijn voorzien van eigen douche en toilet.

Met barkentijn Antigua komt u op plekken, waar de meeste andere schepen niet kunnen komen. Om die reden varen gasten graag mee op onze unieke expedities in arctische wateren!

Faciliteiten

16 comfortabele 2-persoons hutten met douche en toilet
8 hutten zijn 'comfort hutten' en voorzien van losse 1-persoonsbedden
Alle hutten met centrale verwarming en airconditioning
Ruime salon met bar
Groot tussendek met meubilair
Geluidsinstallatie en beamer

Schip data

Scheepstype: Driemastbarkentijn
Bouwjaar: 1957
Thuishaven: Harlingen, Nederland
Dagcharter: 95 personen
Hutaccommodatie: 32 Personen
Lengte: 49 m
Breedte: 7,0 m
Diepgang: 3 m
Tonnage: 210 ton
Hoofdmast: 31 m
Zeiloppervlak: 750 m²

Antigua

Antigua

Faciliteiten

16 comfortabele 2-persoons hutten met douche en toilet
8 hutten zijn 'comfort hutten' en voorzien van losse 1-persoonsbedden
Alle hutten met centrale verwarming en airconditioning
Ruime salon met bar
Groot tussendek met meubilair
Geluidsinstallatie en beamer

Schip data

Scheepstype: Driemastbarkentijn
Bouwjaar: 1957
Thuishaven: Harlingen, Nederland
Dagcharter: 95 personen
Hutaccommodatie: 32 Personen
Lengte: 49 m
Breedte: 7,0 m
Diepgang: 3 m
Tonnage: 210 ton
Hoofdmast: 31 m
Zeiloppervlak: 750 m²

Antigua

Contactformulier