Antigua

Vier Kerstmis in Scandinavische stijl en beleef de warmte in het Noorden van Noorwegen!

 • Vertrek- en aankomsthaven: Tromsø
 • 22 december 2021, 18:00 uur tot 27 december 2021, 10:00 uur (5 nachten)
 • € 1.350,- per persoon in een standaard tweepersoons hut met douche en toilet
 • € 1.550,- per persoon in een comfort tweepersoons hut met douche en toilet

Op welke plek kan men beter Kerstmis vieren dan bij de kerstman om de hoek? Op Tallship Antigua beleeft u Kerstmis als nooit tevoren! De chef-kok verzorgt heerlijke maaltijden die u kunt genieten in de gezellige salon aan boord van zeilschip Antigua. Een meer bijzondere kerstviering dan deze zeiltocht door het Scandinavische Winterwonderland kunt u niet ervaren!

Natuurliefhebbers kunnen hun hart ophalen in het ruige landschap van Noord-Noorwegen. Expeditieschip Antigua brengt u op plaatsen waar u normaalgesproken niet gauw zult komen. Tijdens deze reis zult u verbluffende panorama’s en unieke natuurverschijnselen zien.

In de winter wordt een extra dimensie toegevoegd aan het buitengewoon mooie natuurgebied ver boven de poolcirkel: het Noorderlicht, een van de meest bijzondere natuurverschijnselen op aarde. Aurora Borealis zoals het Noorderlicht of Poollicht ook wel wordt genoemd, is uniek en iedere keer weer zichtbaar in andere kleuren. Groen, paars, blauw, het Noorderlicht zal geen tel vervelen. Met de Antigua zoeken wij plekken en havens op zonder lichtvervuiling, zodat u de beste kansen heeft om het Noorderlicht in al zijn pracht te aanschouwen.

Een ander fenomeen in de Noorse winter zijn de traag voorbij zwemmende groepen walvissen en orka’s. Nergens ter wereld zijn zulke grote groepen walvissen zichtbaar dan in Noord-Noorwegen.

Het magische Noorderlicht en de grote groepen walvissen staan centraal bij deze winterreis. De route van deze expeditie is dan ook afhankelijk van de omstandigheden. De kapitein van de Antigua  zal op zoek gaan naar de juiste plekken voor het aanschouwen van het winterse natuurschoon. In combinatie met het ongerepte natuurgebied in de Noordelijke IJszee, staat dit garant voor uw onvergetelijke winterbelevenis!

Woensdag 22 december
Uw reis begint in Tromsø. Deze moderne stad in het Noordpoolgebied is waar cultuur en natuur elkaar ontmoeten. In de winter is Tromsø letterlijk een lichtbaken in donkere tijd. In deze stad kunt u dan ook volop genieten van de Noorse warmte, ontspanning en gezelligheid in de korte dagen of poolnacht. Tromsø wordt ook wel het Parijs van het Noorden genoemd!

Vanaf 18:00 uur kunt u inschepen aan boord van de Antigua in Tromsø. U maakt kennis met uw reisgenoten, de bemanning van het schip en uiteraard met uw verblijf voor de komende dagen. Afhankelijk van de omstandigheden varen wij dezelfde avond de haven nog uit, op weg naar het avontuur.

Donderdag 23 december tot en met zondag 26 december
De dagen staan in het teken van het spotten van walvissen en het zoeken van mooie plekken om het Noorderlicht te bewonderen. Dit gebeurt in een ambiance van rust en verstilling. De zijn kort en het adembenemende coulisselandschap verrast u door de bijzondere lichtval. De schemertijd weet de geheime schoonheid van het poolgebied op magische wijze te onthullen.

De kleine vissers- of rendierdorpjes zullen uw hart te stelen, als u aanmeert in het schemerdonker. Aan wal proeft u het leven dat al eeuwenlang geleefd wordt in het Hoge Noorden. Tijdens wandelingen zult u versteld staan van de ongereptheid van het gebied en geïntrigeerd raken door het fenomenale Noorderlicht.

Zo mogelijk zal de kapitein de zeilen van de imposante driemastbarkentijn laten hijsen. De stilte en tijdloosheid van de Noordelijke IJszee, de imposante fjorden en majestueuze bergen vallen samen wanneer de Antigua geruisloos door het water glijdt.

Kerstfeest aan boord van de Antigua wordt een om niet gauw te vergeten. Het feest van het licht wordt in het donkere hoge Noorden gemoedelijk en speciaal gevierd met een bijzonder uitgebreid kerstdiner.

 

Zondag zetten we koers naar eindbestemming Tromsø. Vanuit het donker varen we naar dit warme en gezellige lichtbaken in het Hoge Noorden van Noorwegen. Het ‘feest van het licht’ krijgt voor eens en altijd extra betekenis voor u, als u Tromsø binnen vaart.

Mogelijke havens en ankerplekken:
Andfjorden, Senja, Andenes, Gryllefjord, Skrolsvik, Sommaroy, Burfjorden, Hamnes, Uloya, Nord-Lenangen

Maandag 27 december
Na uw ontbijt kunt u afscheid nemen van uw reisgezelschap en de bemanning van de Antigua. Uitschepen is om 10:00 uur in Tromsø. De luchthaven bereikt u met een taxi in 20 minuten.

Mocht u de tijd hebben, dan is het zeker de moeite waard om de tijd te nemen om Tromsø verder te ontdekken. In deze bruisende poolstad vindt u verschillende attracties zoals een aquarium, musea, en de noordelijkste botanische tuin ter wereld. Voor de liefhebbers van buitenactiviteiten is er ook veel te doen, het stadscentrum van Tromsø ligt op een steenworp afstand van schitterende ongerepte natuur, waar u kunt wandelen. In de winter kunt u ook een leuke tocht met de hondenslee maken.


Inbegrepen in de reissom:

 • Verblijf in een tweepersoonshut met douche en wc
 • Beddengoed en handdoeken
 • Volpension aan boord
 • Havengeld

Niet inbegrepen in de reissom:

 • Transferkosten
 • Drankjes, m.u.v. koffie, thee en water
 • Reis- en annuleringsverzekering

Overige informatie:

 • Paspoort of identiteitskaart niet vergeten
 • Bagage bij voorkeur in een reistas; harde koffers zijn lastig op te bergen in de hutten
 • Uitgaven aan boord kunnen aan het einde van de reis afgerekend worden
 • Aan boord is het NIET mogelijk om met kaart af te rekenen

Disclaimer: Wanneer de reis vanwege corona-maatregelen niet door kan gaan, krijgt u van ons een voucher of een terugbetaling van het reeds (aan)betaalde bedrag aangeboden.

Antigua

Op de Antigua bent u aan boord van een bijzonder expeditieschip. De driemaster heeft een erg ruim tussendek, dat u als gast de gelegenheid biedt om de ruige natuur en wilde dieren in het hoge Noorden van Europa van dichtbij te zien en te beleven. Het karakteristieke zeilschip is voorzien van drie zodiacs, waarmee excursies worden ondernomen.

U voelt zich meteen welkom in de gemoedelijke en comfortabele salon van het schip, waar het goed toeven is na een reisdag op zee. Net als de salon, zijn ook de knusse scheepshutten betimmerd met mahoniehout. Voor de reiziger die iets meer comfort wenst, zijn er een aantal ruimere hutten beschikbaar met losse bedden. Alle 16 hutten zijn voorzien van eigen douche en toilet.

Met barkentijn Antigua komt u op plekken, waar de meeste andere schepen niet kunnen komen. Om die reden varen gasten graag mee op onze unieke expedities in arctische wateren!

Faciliteiten

16 comfortabele 2-persoons hutten met douche en toilet
8 hutten zijn 'comfort hutten' en voorzien van losse 1-persoonsbedden
Alle hutten met centrale verwarming en airconditioning
Ruime salon met bar
Groot tussendek met meubilair
Geluidsinstallatie en beamer

Schip data

Scheepstype: Driemastbarkentijn
Bouwjaar: 1957
Thuishaven: Harlingen, Nederland
Dagcharter: 95 personen
Hutaccommodatie: 32 Personen
Lengte: 49 m
Breedte: 7,0 m
Diepgang: 3 m
Tonnage: 210 ton
Hoofdmast: 31 m
Zeiloppervlak: 750 m²

Antigua

Antigua

Faciliteiten

16 comfortabele 2-persoons hutten met douche en toilet
8 hutten zijn 'comfort hutten' en voorzien van losse 1-persoonsbedden
Alle hutten met centrale verwarming en airconditioning
Ruime salon met bar
Groot tussendek met meubilair
Geluidsinstallatie en beamer

Schip data

Scheepstype: Driemastbarkentijn
Bouwjaar: 1957
Thuishaven: Harlingen, Nederland
Dagcharter: 95 personen
Hutaccommodatie: 32 Personen
Lengte: 49 m
Breedte: 7,0 m
Diepgang: 3 m
Tonnage: 210 ton
Hoofdmast: 31 m
Zeiloppervlak: 750 m²

Antigua

Contactformulier