string(118) "https://www.uwboeking.com/class/class.SearchBookAPIx.php?houseID=13490&lang=nl&authID=33428739f17e9d9968e3b4e9277ca27b"

Antigua

Onvergetelijke winterbelevenis met de 'Oud en Nieuw Special' in het Noorden van Noorwegen

 • Vertrek- en aankomsthaven: Tromsø
 • 28 december 2021 18:00 uur tot 02 januari 2022 09:00 uur
 • €1.350,- per persoon in een standaard tweepersoons hut met douche en toilet
 • €1.550,- per persoon in een comfort tweepersoons hut met douche en toilet

Natuurliefhebbers kunnen hun hart ophalen in het ruige landschap van Noord-Noorwegen. Expeditieschip Antigua brengt u op plaatsen waar u normaalgesproken niet gauw zult komen. Tijdens deze reis zult u verbluffende panorama’s en unieke natuurverschijnselen zien.

In de winter wordt een extra dimensie toegevoegd aan het buitengewoon mooie natuurgebied ver boven de poolcirkel: het Noorderlicht, een van de meest bijzondere natuurverschijnselen op aarde. Aurora Borealis zoals het Noorderlicht of Poollicht ook wel wordt genoemd, is uniek en iedere keer weer zichtbaar in andere kleuren. Groen, paars, blauw, het Noorderlicht zal geen tel vervelen. Met de Antigua zoeken wij plekken en havens op zonder lichtvervuiling, zodat u de beste kansen heeft om het Noorderlicht in al zijn pracht te aanschouwen.

Een ander fenomeen in de Noorse winter zijn de traag voorbij zwemmende groepen walvissen en orka’s. Nergens ter wereld zijn zulke grote groepen walvissen zichtbaar dan in Noord-Noorwegen. Zij zijn op zoek naar vis en jagen tussen de fjorden van Noorwegen. Met de Antigua navigeren we naar plaatsen waar wij de grootste zoogdieren ter wereld op een diervriendelijke en oorspronkelijke manier van dichtbij kunnen bekijken. 

Het magische Noorderlicht en de grote groepen walvissen staan centraal bij deze winterreis. De route van deze expeditie is dan ook afhankelijk van de omstandigheden. De kapitein van de Antigua  zal op zoek gaan naar de juiste plekken voor het aanschouwen van het winterse natuurschoon. In combinatie met het ongerepte natuurgebied in de Noordelijke IJszee, staat dit garant voor uw onvergetelijke winterbelevenis!


Dinsdag 28 december
Uw reis begint in Tromsø. Deze moderne stad in het Noordpoolgebied is waar cultuur en natuur elkaar ontmoeten. In de winter is Tromsø letterlijk een lichtbaken in donkere tijd. In deze stad kunt u dan ook volop genieten van de Noorse warmte, ontspanning en gezelligheid in de poolnacht. Tromsø wordt ook wel het Parijs van het Noorden genoemd!

Vanaf 18:00 uur kunt u inschepen aan boord van de Antigua in Tromsø. U maakt kennis met uw reisgenoten, de bemanning van het schip en uiteraard met uw verblijf voor de komende dagen. Afhankelijk van de omstandigheden varen wij dezelfde avond de haven nog uit, op weg naar het avontuur.

Woensdag 29 december tot en met vrijdag 31 december
De dagen staan in het teken van het spotten van walvissen en het zoeken van mooie plekken om het Noorderlicht te bewonderen. Dit gebeurt in een ambiance van rust en verstilling. De dagen worden heel snel korter en het adembenemende coulisselandschap verrast u door de bijzondere lichtval. De schemertijd weet de geheime schoonheid van het poolgebied op Magische wijze te onthullen.

De kleine vissers- of rendierdorpjes weten uw hart te stelen, als u aanmeert in het schemerdonker. Aan wal proeft u het leven dat al eeuwenlang geleefd wordt in het Hoge Noorden. Tijdens wandelingen zult u versteld staan van de ongereptheid van het gebied en geïntrigeerd raken door het fenomenale Noorderlicht.

Zo mogelijk zal de kapitein de zeilen van de imposante driemastbarkentijn laten hijsen. De stilte en tijdloosheid van de Noordelijke IJszee, de imposante fjorden en majestueuze bergen vallen samen wanneer de Antigua geruisloos door het water glijdt.

Mogelijke havens en ankerplekken:
Andfjorden, Senja, Andenes, Gryllefjord, Skrolsvik, Sommaroy, Burfjorden, Hamnes, Uloya, Nord-Lenangen

Vrijdag 31 december
In de loop van dinsdag zetten we koers naar Tromsø. ’s Avonds gaan we in de buurt van Tromsø voor anker en genieten een feestelijk Captain’s dinner om op sfeervolle wijze Oudejaarsnacht in te gaan. De kapitein zal in zijn oudejaarsspeech terugblikken op het afgelopen jaar. Vlak voor middernacht zal de Antigua haar anker lichten om in de baai voor Tromsø te kunnen genieten van het schitterende vuurwerk. Na de jaarwisseling wordt in de haven van Tromsø het nieuwe jaar verder gevierd. Een Oud & Nieuw om nooit te vergeten!

Zaterdag 1 en zondag 2 januari
Op de eerste dag van het nieuwe jaar kunt u uw dag rustig starten met een uitgebreide brunch. Deze zal u ongetwijfeld de nodige energie geven om verder kennis te maken met het Parijs van het Noorden: de gezellige stad: Tromsø. In deze bruisende poolstad vindt u verschillende attracties zoals een aquarium, musea, en de noordelijkste botanische tuin ter wereld. Voor de liefhebbers van buitenactiviteiten is er ook veel te doen, het stadscentrum van Tromsø ligt op een steenworp afstand van schitterende ongerepte natuur, waar u kunt wandelen. In de winter kunt u ook een leuke tocht met de hondenslee maken.

Op donderdag kunt u afscheid nemen van uw reisgezelschap en de bemanning van de Antigua. Uitschepen is om 09:00 uur in Tromsø. De luchthaven bereikt u met een taxi in 20 minuten.

 


Inclusief:
Reissom is inclusief uw accommodatie in een tweepersoonshut met douche, toilet, handdoeken en beddengoed. Extra kosten van schip en haven zijn inbegrepen. Het volpension bestaat uit een ontbijtbuffet, lunchbuffet, koffiepauze en diner. 

Exclusief:
Reissom is exclusief transferkosten van en naar het schip, drankjes en versnaperingen, eventuele entreegelden.

Tips voor uw reis:
Neem warme winterkleding mee. Voor aan boord is comfortabele vrijetijdskleding geschikt. Een opvouwbare of inklapbare reistas in handig i.v.m. de ruimte in de hut. Vergeet uiteraard uw paspoort of identiteitskaart niet. Contant geld is nodig om aan boord uw drankjes aan het einde van de reis te voldoen; betaling met pinpas en/of creditcard is niet mogelijk aan boord.


Inbegrepen in de reissom:

 • Verblijf in een tweepersoonshut met douche en wc
 • Beddengoed en handdoeken
 • Volpension aan boord
 • Havengeld

Niet inbegrepen in de reissom:

 • Transferkosten
 • Drankjes, m.u.v. koffie, thee en water
 • Reis- en annuleringsverzekering

Overige informatie:

 • Paspoort of identiteitskaart niet vergeten
 • Bagage bij voorkeur in een reistas; harde koffers zijn lastig op te bergen in de hutten
 • Uitgaven aan boord kunnen aan het einde van de reis afgerekend worden
 • Aan boord is het NIET mogelijk om met kaart af te rekenen

 

Disclaimer: Wanneer de reis vanwege corona-maatregelen niet door kan gaan, krijgt u van ons een voucher of een terugbetaling van het reeds (aan)betaalde bedrag aangeboden.

Antigua

Op de Antigua bent u aan boord van een bijzonder expeditieschip. De driemaster heeft een erg ruim tussendek, dat u als gast de gelegenheid biedt om de ruige natuur en wilde dieren in het hoge Noorden van Europa van dichtbij te zien en te beleven. Het karakteristieke zeilschip is voorzien van drie zodiacs, waarmee excursies worden ondernomen.

U voelt zich meteen welkom in de gemoedelijke en comfortabele salon van het schip, waar het goed toeven is na een reisdag op zee. Net als de salon, zijn ook de knusse scheepshutten betimmerd met mahoniehout. Voor de reiziger die iets meer comfort wenst, zijn er een aantal ruimere hutten beschikbaar met losse bedden. Alle 16 hutten zijn voorzien van eigen douche en toilet.

Met barkentijn Antigua komt u op plekken, waar de meeste andere schepen niet kunnen komen. Om die reden varen gasten graag mee op onze unieke expedities in arctische wateren!

Faciliteiten

16 comfortabele 2-persoons hutten met douche en toilet
8 hutten zijn 'comfort hutten' en voorzien van losse 1-persoonsbedden
Alle hutten met centrale verwarming en airconditioning
Ruime salon met bar
Groot tussendek met meubilair
Geluidsinstallatie en beamer

Schip data

Scheepstype: Driemastbarkentijn
Bouwjaar: 1957
Thuishaven: Harlingen, Nederland
Dagcharter: 95 personen
Hutaccommodatie: 32 Personen
Lengte: 49 m
Breedte: 7,0 m
Diepgang: 3 m
Tonnage: 210 ton
Hoofdmast: 31 m
Zeiloppervlak: 750 m²

Antigua

Antigua

Faciliteiten

16 comfortabele 2-persoons hutten met douche en toilet
8 hutten zijn 'comfort hutten' en voorzien van losse 1-persoonsbedden
Alle hutten met centrale verwarming en airconditioning
Ruime salon met bar
Groot tussendek met meubilair
Geluidsinstallatie en beamer

Schip data

Scheepstype: Driemastbarkentijn
Bouwjaar: 1957
Thuishaven: Harlingen, Nederland
Dagcharter: 95 personen
Hutaccommodatie: 32 Personen
Lengte: 49 m
Breedte: 7,0 m
Diepgang: 3 m
Tonnage: 210 ton
Hoofdmast: 31 m
Zeiloppervlak: 750 m²
Antigua

Fotoreis Spitsbergen met de Antigua

Een ongerept land, vol arctisch wildlife: een bezoek aan Spitsbergen vergeet u nooit meer!

Vanaf € 2950

Vertrekhaven: Longyearbyen
Aankomsthaven: Longyearbyen

Van: 23 september 2021 
Tot: 1 oktober 2021

Meer informatie
Volgeboekt
Antigua

Noorderlicht & Walvissen 1 op de Ofoten - Lofoten (guided) met de Antigua

Een onvergetelijke winterbelevenis: Noorderlicht, Walvissen en de weergaloze ruige natuur op de eilanden van de Ofoten en Lofoten in Noord-Noorwegen!

Vanaf: € 1380

Vertrekhaven: Bodø
Aankomsthaven: Tromsø

Van: 12 november 2021 
Tot:  19 november 2021

Meer informatie
Volgeboekt
Antigua

Noorderlicht en Walvissen 2 (guided) met de Antigua

Walvissen, het Noorderlicht, deze unieke zeilreis brengt u naar bijzondere sferen!

Vanaf: € 1380

Vertrekhaven: Tromsø
Aankomsthaven: Tromsø

Van: 20 november 2021 
Tot: 27 november 2021

Meer informatie
Antigua

Noorderlicht en Walvissen 3 (guided) met de Antigua

Beleef de schoonheid van de arctische nacht aan boord van zeilschip Antigua.

Vanaf: € 1.250

Vertrekhaven: Tromsø
Aankomsthaven: Tromsø

Van: 28 november 2021 
Tot: 03 december 2021

Aanbieding!
Meer informatie
Antigua

Noorderlicht en Walvissen 4 (guided) met de Antigua

Walvissen, het Noorderlicht, deze unieke zeilreis brengt u naar bijzondere sferen!

Vanaf: € 1380

Vertrekhaven: Tromsø
Aankomsthaven: Tromsø

Van: 04 december 2021 
Tot: 11 december 2021

Meer informatie
Antigua

Noorderlicht en Walvissen Oud en Nieuw Special met de Antigua

Welkom in de magische winterwereld van Noord-Noorwegen! 

Vanaf: € 1350

Vertrekhaven: Tromsø
Aankomsthaven: Tromsø

Van: 28 december 2021 
Tot: 2 januari 2022

Meer informatie

Antigua

Contactformulier