Deck der Elizabeth
Dichtungen auf dem Weg
Raume Kabine an Bord der Elizabeth
Salon der Elizabeth
Schiff ahoi!
Segelschiff Elizabeth

Elizabeth

Zeilend Nederland verkennen: genieten op het Wad, IJsselmeer en de Friese meren en kanalen!

- Amsterdam - Amsterdam
- 11-09-2021  19:00 uur – 19-09-2021 09:00 uur 
- € 950,- 

Met deze prachtige vakantiereis aan boord van klipper Elizabeth ontdekt u het beste van de prachtige waterrijke Nederlandse provincies Noord-Holland en Friesland. Vanaf het water geniet u van vlakke polderlandschappen, historische molens, UNESCO werelderfgoed Waddenzee, verscholen dorpjes aan de randen van de Friese meren en de vele pittoreske havenstadjes langs de kust van het IJsselmeer. Een zeer afwisselende en buitengewoon unieke reis!

Reisroute 

Dag 1 - Amsterdam
Vanaf 18:00 uur kunt u inschepen aan boord van de ruime en comfortabele klipper Elizabeth. Aan boord ontmoet u de gastvrije crew en uw medereizigers. Na het avondeten heeft u 's avonds de gelegenheid om een wandeling te maken of nog wat te genieten van de sfeer van onze hoofdstad Amsterdam.

Dag 2 - Alkmaar
Na het ontbijt worden de lijnen losgegooid en verlaten we Amsterdam. De Elizabeth vaart de traditionele kaasroute door de fascinerende polders die door de eeuwen heen door de Nederlanders zijn drooggelegd. Onderweg ziet u de agrarische bedrijvigheid van Noord-Holland, vlakke polders en typische Hollandse molens. 's Avonds liggen we in kaasstad Alkmaar, waar u de kunt genieten van de grachten, pakhuizen en de oude kaasmarkt.

Dag 3 - Texel
Vanuit Alkmaar vaart de Elizabeth naar Noord-Hollandse Waddeneiland Texel. Op Texel heeft u de mogelijkheid om fietsen te huren en het eiland te verkennen. De duinen en diepe stranden van Texel zijn adembenemend!

Dag 4 - Terschelling
Vanaf Texel zeilt de Elizabeth over het unieke natuurgebied de Waddenzee naar Terschelling. Met een beetje geluk ziet u onderweg zeehonden zonnebaden op een zandplaat! De aankomst op Terschelling is een belevenis op zichzelf. De Elizabeth meert aan in de bedrijvige haven van het dorpje West, met haar markante vierkante vuurtoren. Op Terschelling kunt u mooie dorpjes, uitgestrekte duinen en veel natuur verwachten. Maak een wandeling door West-Terschelling, of over het Groene Strand. Of huur een fiets en kijk hoe de zon ondergaat op de Boschplaat op het oostelijke deel van het eiland of op het Noordzeestrand.

Dag 5 - Makkum
Vandaag vaart de Elizabeth weer richting het IJsselmeer. Bij Kornwerderzand gaan het schip de sluis in en keert de terug op zoet water. Over het IJsselmeer vaart de Elizabeth naar Makkum, een tochtje van ongeveer een uur. Makkum is een vissers- en boerendorp, gesticht in de 10e eeuw. In de middeleeuwen werd het dorpje wereldberoemd vanwege haar Makkumer aardewerk. Ook nu nog is het aardewerk uit Makkum geliefd en maakt Koninklijke Tichelaar handgemaakt traditioneel Makkumer aardewerk. Tegenwoordig is Makkum vooral een watersportresort.

Dag 6 - Heeg
De Elizabeth gaat verder via het IJsselmeer naar Stavoren om vervolgens haar tocht voort te zetten over de Friese meren: de Morra, de Fluessen en het Heegermeer. Zeilen is cultureel erfgoed in Friesland. U zult zich dan ook verwonderen over het grote aantal zeilboten op de meren: van groot naar klein! De meren worden omrand door uitgestrekte groene weilanden met koeien, paarden en schapen. De dag eindigt in Heeg, een gemoedelijk Fries dorpje aan de rand van het Heegermeer.

Dag 7 – Enkhuizen
Vanuit Heeg vaart de Elizabeth via Stavoren naar het IJsselmeer. Van daaruit wordt koers gezet naar het oude Zuiderzee stadje Enkhuizen. Hier aangekomen heeft u ruim de gelegenheid de oude binnenstad van Enkhuizen te verkennen.

Dag 8 - Amsterdam
De Elizabeth vaart over het IJsselmeer terug naar hoofdstad Amsterdam. De route voert langt het beroemde forteiland Pampus en het Paard van Marken. In Amsterdam meert de Elizabeth aan voor een laatste overnachting.

Dag 9 - Amsterdam
Na het ontbijt kunt u afscheid nemen van de bemanning en uw medereizigers. Uw vakantie zit er op, maar de unieke herinnering blijft!

De dagelijkse trajecten zijn voor het schip afhankelijk van de weers- en windomstandigheden. De schipper bepaalt per dag het exacte vaarprogramma en overlegt dit met de gasten. Een beetje avontuur hoort bij deze reis.

 

Elizabeth

De Klipper Elizabeth is een levend monument voor de geschiedenis van de zeilende binnenvaart. In 1914 is de Elizabeth gebouwd op de werf van de Gebroeders Geleijns uit Moerdijk als een van vier grote, identieke Zeeuwse klippers. Het imposante voorkomen van het schip is nog altijd bijzonder in de zeilvaart. Met haar platte bodem en geringe diepgang kan de Elizabeth ook zeilen op plekken waar zelfs kleine jachten niet kunnen komen. Bij eb kan de klipper droogvallen op een zandplaat midden in de Waddenzee! Een verblijf aan boord van de Elizabeth is dus niet alleen een spannend zeilavontuur, maar ook een unieke natuurervaring.

Heeft u geen zeilervaring, maar lijkt het u leuk om ook eens op zo'n adembenemend schip mee te varen? Dat is geen probleem! Aan boord van de Elizabeth kunt u de kneepjes van het vak leren. Maar uiteraard kunt u er ook voor kiezen om te genieten van het prachtige uitzicht of een lekker drankje halen aan de bar. Geniet van alles wat de Elizabeth u te bieden heeft!

 

Faciliteiten

10 comfortabele 2-persoons hutten met douche en toilet
Op verzoek zijn de hutten uit te breiden tot 4-persoons hutten
Alle ruimtes voorzien van centrale verwarming
Ruime salon met bar
Grote horeca keuken
Zithoek aan dek
Geluidsinstallatie en beamer

Schip data

Scheepstype: Klipper
Thuishaven: Harlingen, Nederland
Dagcharter: 60 personen
Hutaccommodatie: 20-34 Personen
Lengte: 41 m
Breedte: 7,0 m
Diepgang: 1,3 m
Tonnage: 105 ton
Hoofdmast: 31 m
Zeiloppervlak: 445 m²
Bouwjaar: 1913

Elizabeth

Elizabeth

Elizabeth

Faciliteiten

10 comfortabele 2-persoons hutten met douche en toilet
Op verzoek zijn de hutten uit te breiden tot 4-persoons hutten
Alle ruimtes voorzien van centrale verwarming
Ruime salon met bar
Grote horeca keuken
Zithoek aan dek
Geluidsinstallatie en beamer

Schip data

Scheepstype: Klipper
Thuishaven: Harlingen, Nederland
Dagcharter: 60 personen
Hutaccommodatie: 20-34 Personen
Lengte: 41 m
Breedte: 7,0 m
Diepgang: 1,3 m
Tonnage: 105 ton
Hoofdmast: 31 m
Zeiloppervlak: 445 m²
Bouwjaar: 1913

Elizabeth

Contactformulier