Raume Kabine an Bord der Atlantis
Sunshine Segelschiff Atlantis

Atlantis

Sail & Bike Greifwalder Bodden 2

- Stralsund - Stralsund
- 28.05.2022 19:00h – 04.06.2022 09:00h 
- € 1.180,-    


Ontdek de twee grootste eilanden van Duitsland, Rügen en Usedom, en de Mecklenburgse kust tussen Peenemünde en Stralsund over land en zee met een ervaren fietsgids en aan boord van het indrukwekkende zeilschip, de Atlantis. Tijdens deze tocht fietsen we door afwisselende landschappen in een van de zonnigste regio's van Duitsland en ontdekken we de beroemde krijtrotsen van Rügen, dichte bossen, typische Boddenlandschappen met fijne zandstranden en het rustige platteland, waar runderen en schapen vredig grazen in groene weiden. Glamoureuze badplaatsen als Binz en Karlshagen en de Hanzesteden Stralsund en Greifswald zijn een bezoek meer dan waard. Aan boord van de Atlantis worden we begeleid door een vriendelijke en attente bemanning en tijdens de doortochten van het schip hebben we de gelegenheid om te helpen bij het hijsen van de zeilen en te genieten van de zeereis onder vol zeil.


1e Dag: Stralsund (inscheping)
De bemanning van Atlantis wacht ons 's avonds in Stralsund op aan boord, met check-in om 19.00 uur. Eenmaal gesetteld in de kajuiten, hebben we de gelegenheid om kennis te maken met de bemanning en medereizigers tijdens het diner. Mocht u eerder aankomen, neem dan de tijd om te genieten van een wandeling door de oude Hanzestad Stralsund met zijn bijna volledig bewaard gebleven middeleeuwse stadsbeeld. Ook een bezoek aan het scheepvaartmuseum of het aquarium, Ozeaneum, direct aan de haven gelegen, is zeer de moeite waard.

2e Dag: Stralsund - veerboot Glewitz - Lauterbach (ca. 40 km fietsen)
Vanmorgen is het tijd om "de trossen los te gooien en de zeilen te hijsen!" Aan boord van de Atlantis varen we door het smalle Strelasund (Strela Sound) naar de Glewitz veersteiger, waar we beginnen aan onze eerste fietstocht op het eiland Rügen. We beginnen met een kleine omweg over het schiereiland Zudar voordat we Garz, de oudste stad op Rügen, aandoen. Tegen het einde van de dag bereiken we Putbus, een prachtige stad met classicistische villa's en stervormige tuinen. Daarna gaat het verder naar Lauterbach, waar de plaatselijke visserskotters, schilderachtig in de haven gelegen, voor een kleurrijk fotomotief zorgen. Overnachting in Lauterbach.

3e Dag: Lauterbach - Sassnitz (ca. 51 km fietsen)
De fietstocht van vandaag biedt een echte verscheidenheid aan landschappen, van fietspaden langs de kust tot paden door diepe bossen, routes langs afgelegen meren tot glamoureuze badplaatsen met witte zandstranden: alles wat het hart van een fietser begeert! De eerste stop van de dag is Sellin, troont op de kliffen en thuisbasis van prachtige villa's en een spectaculaire pier. Vervolgens fietsen we door prachtige bossen naar de Oostzeebadplaats Binz, de koningin van de badplaatsen op Rügen. Hier hebben we tijd om een wandeling te maken langs de mooie strandpromenade en de wereld te zien vergaan onder het genot van een kopje koffie in een van de leuke cafés. Van Binz gaan we verder naar het noorden over de zogenaamde Schmale Heide, een zandplaat die Granitz met Jasmund verbindt. We passeren Prora, het langste gebouw van Europa met een lengte van 4,5 km, waar een bezoek aan het documentatiecentrum de moeite waard is om meer te weten te komen over het vakantieoord "Kracht door vreugde".  Onze eindbestemming voor vandaag is Sassnitz, dat vanwege zijn veerhaven ook wel de poort naar Scandinavië wordt genoemd.

4e dag: Sassnitz eiland - Fietstocht naar de krijtrotsen (ca. 47 km per fiets)
Vandaag hebben we de beroemdste bezienswaardigheid van het eiland Rügen voor de boeg: de kust met zijn steile, witte krijtrotsen. Na het ontbijt gaan we op pad en fietsen door het Nationaal Park Jasmund naar het bezoekerscentrum, waar ook de beroemde Königsstuhl ligt. Hier hebben we genoeg tijd om de kliffen te verkennen voordat we verder fietsen naar het noorden van Jasmund. Een geweldige plek voor een heerlijk broodje met vers gerookte vis is de visrokerij in het kleine vissersdorpje Lohme. Na een zwemstop in Glowe keren we terug naar Sassnitz voor de overnachting.

5e Dag: Zeildag van Sassnitz naar Peenemünde
"Vrij als de wind!" is het motto van deze dag. Laat de zeewind met uw haren spelen tijdens de lange cruise van vandaag. We beginnen in noordelijke richting te varen, zodat we de beroemde krijtrotsen vanuit zee kunnen bewonderen. Daarna vaart de Atlantis langs de westkust van Rügen naar Peenemünde op Usedom, het op één na grootste eiland van Duitsland. Het oude vissersdorpje Peenemünde kijkt terug op een bewogen geschiedenis en staat bekend om zijn baanbrekende prestaties in de ruimtevaartgeschiedenis.

6e dag: Fietstocht rond Peenemünde - Wieck (ca 55 km op de fiets)
De fietstocht van vandaag voert door het noorden van het eiland Usedom, dat naam heeft gemaakt als het "Dallas" van de DDR, vanwege de olie die hier werd gewonnen. Onderweg kunnen we een paar paardenkoppen tegenkomen, een in Duitsland nogal ongewoon beeld. De tocht voert eerst langs de rivier de Peene naar de veerpont van Wolgast en verder naar het idyllische dorpje Krummin met zijn vroegmiddeleeuwse bakstenen kerk van Sint-Michiel. Hier genieten we van een verfrissende koffiepauze. Tegen het einde van de tocht maken we een korte omweg over het schiereiland Gnitz, voordat we de twee badplaatsen Zinnowitz en Karlshagen passeren. In de late namiddag varen we met de Atlantis naar Wieck bij de oude Hanzestad Greifswald.

7de dag: Wieck - Stahlbrode veerbootterminal - Stralsund (ca 29 km fietsen)
Vandaag beginnen we onze dag met een omweg naar de ruïnes van het klooster Eldena, dat een van de populairste motieven was van Caspar David Friedrich, de beroemde schilder uit Greifswald. Na dit korte bezoek fietsen we verder over het jaagpad langs de Ryck naar de oude Hanzestad Greifswald, waar we de tijd hebben om door de oude stad te wandelen. Daarna fietsen we verder door het landschap tot we bij de Stahlbrode veerboothaven aankomen en aan boord gaan van de Atlantis voor onze laatste vaart terug naar Stralsund. s Avonds hebben we de gelegenheid om afscheid te nemen van de gidsen, bemanning en medereizigers tijdens het diner van de kapitein en herinneringen op te halen over de prachtige week van avontuur

8e dag: Stralsund (Ontscheping)
Na een uitgebreid ontbijt is het tijd om onze koffers te pakken en definitief afscheid te nemen. Uitchecken tot 9 uur. Met een koffer vol herinneringen is het tijd om huiswaarts te keren.


Wijzigingen
Wij behouden ons het recht voor om wijzigingen aan te brengen in het reisschema, afhankelijk van wind- en weersomstandigheden of organisatorische vereisten.

Vereisten: Niveau 1 - 2
De dagelijkse fietstochten op deze reis variëren tussen 30 - 55 km en zijn van een gemakkelijker moeilijkheidsgraad. We fietsen op redelijk vlak terrein en asfaltwegen, hoewel sommige boerenwegen en onverharde bospaden soms worden gebruikt. Hoofdwegen met druk verkeer die geen apart fietspad hebben, worden slechts in uitzonderlijke gevallen gebruikt. Lange, steile beklimmingen zijn er bijna niet op deze tocht, hoewel heuvelachtige landschappen en frequente stijgingen en dalingen te verwachten zijn. Afhankelijk van de windrichting moet ook rekening worden gehouden met hardere tegenwinden. Deze tocht is in de eerste plaats bedoeld als begeleide groepsreis. Echter, na overleg met de gidsen en de keuze van een geschikte route, mag niets een individuele fietstocht in de weg staan. U bent van harte welkom om op een bepaalde dag aan boord van het schip te blijven in plaats van de geplande route te volgen, mocht u dat willen. Het dagprogramma is afhankelijk van de weersomstandigheden en de beslissingen van de kapitein.

Groepsritme:
Op onze reguliere fietstochten bepalen de fietsers op gewone fietsen het tempo. Wij vragen gasten die een e-bike hebben gereserveerd hier rekening mee te houden en te erkennen dat de gewone fietsers tijd nodig hebben om uit te rusten en langer de tijd nemen om de heuvels te beklimmen. Wij danken u voor uw begrip.

Kinderen meenemen
Wij zijn van mening dat alleen kinderen in een goede fysieke conditie en met een minimum leeftijd van 10 jaar en eerdere fiets tour ervaring in staat zouden zijn om de fietstochten op eigen kracht te beheersen. Houdt u er rekening mee dat de minimale hoogte voor een huurfiets 1,50 m (5ft.) is.


Inbegrepen in de reissom:

 • Verblijf in een tweepersoonshut met douche en wc
 • Beddengoed en handdoeken
 • Volpension aan boord
 • Havengeld

Niet inbegrepen in de reissom:

 • Transferkosten
 • Drankjes, m.u.v. koffie, thee en water
 • Reis- en annuleringsverzekering

Overige informatie:

 • U kunt uw eigen fiets meenemen, met uitzondering van e-bikes. Fietsverhuur voor deze reis verloopt via Inselhüpfen, maar hier kunnen wij u uiteraard in ondersteunen. Een toerfiets huren kost €80,- voor de gehele reis, een e-bike huren kost €180,- voor de gehele reis. 
 • Paspoort of identiteitskaart niet vergeten
 • Bagage bij voorkeur in een reistas; harde koffers zijn lastig op te bergen in de hutten
 • Uitgaven aan boord kunnen aan het einde van de reis afgerekend worden
 • Aan boord is het NIET mogelijk om met kaart af te rekenen

Atlantis

Aan boord van de Atlantis staat u versteld van het royale en majestueuze voorkomen van het schip. Het ruime bovendek biedt mooie zitplekken en een bar, zodat u kunt genieten van prachtige vergezichten en zonsondergangen. De tuigage van de driemaster zorgt voor een bijzondere sfeer aan dek.

Eenmaal in de genoeglijke salon ontdekt u dat deze al net zo ruim en sfeervol is. In gedachten wordt u meengenomen naar vroegere tijden, waarin de Atlantis dienst deed als lichtschip in de Elbe bij Hamburg. In elk van de 18 comfortabele hutten voelt u zich meteen op uw gemak, door de mooie betimmering en verrassende indeling. De hutten zijn voorzien van twee losse bedden. Iedere hut beschikt over eigen douche en toilet.

Barkentijn Atlantis heeft een unieke historie. Gasten waarderen de ruimte en stijl van het schip op reizen door heel Europa!

Faciliteiten

18 comfortabele 2-persoons hutten met douche en toilet
Alle hutten met centrale verwarming en airconditioning
Zeer ruime salon met bar
Sfeervol zonnedek met buitenbar en meubilair
Geluidsinstallatie en beamer

Schip data

Scheepstype: Driemastbarkentijn
Bouwjaar: 1905
Thuishaven: Harlingen, Nederland
Dagcharter: 140 personen
Hutaccomodatie: 36 Personen
Lengte: 57 m
Breedte: 7,5 m
Diepgang: 4,5 m
Tonnage: 365 ton
Hoofdmast: 31 m
Zeiloppervlak: 742 m²

Atlantis

Atlantis

Faciliteiten

18 comfortabele 2-persoons hutten met douche en toilet
Alle hutten met centrale verwarming en airconditioning
Zeer ruime salon met bar
Sfeervol zonnedek met buitenbar en meubilair
Geluidsinstallatie en beamer

Schip data

Scheepstype: Driemastbarkentijn
Bouwjaar: 1905
Thuishaven: Harlingen, Nederland
Dagcharter: 140 personen
Hutaccomodatie: 36 Personen
Lengte: 57 m
Breedte: 7,5 m
Diepgang: 4,5 m
Tonnage: 365 ton
Hoofdmast: 31 m
Zeiloppervlak: 742 m²

Atlantis

Contactformulier