Atlantis

Sail & Bike XL

- Kiel-Holtenau - Deense eilandenarchipel - Kiel-Holtenau
- 05.07.2022 20:00 uur – 14.07.2022 09:00 uur 
- € 1.580,-


Een betoverende mix van eindeloze zandstranden, sprankelend witte krijtrotsen, ontelbare eilanden en kleine haventjes met kleurrijke huizen, dat biedt het Deense Oostzee gebied. U kunt deze prachtige wereld verkennen per fiets én schip: een geweldige combinatie om een totaalbeeld te krijgen van dit relatief onbekende gebied in Europa. 

Met de Atlantis doen we diverse havens en baaien aan. Per fiets kunt u het gebied verder verkennen. Terwijl u onderweg bent, zal het schip naar de volgende haven varen om u weer te ontmoeten. In sommige baaien zal de bemanning de bijboot gebruiken om u van en naar de prachtige plek te brengen waar de Atlantis voor anker ligt. 

Een fietsgids begeleidt u naar de mooiste plekken en belangrijkste bezienswaardigheden in de omgeving. Uiteraard mag u ook zonder gids op pad gaan. Wilt u liever genieten van een dag aan boord van barkentine Atlantis? Ook dat is prima!  

Dag 1 Kiel-Holtenau
De crew verwelkomt u aan boord van de “Atlantis”. U kunt intrek nemen in uw knusse hut. Bij het avondeten aan boord maakt u verder kennis met de crew en uw reisgenoten. 

Dag 2 Zeildag Kiel – Klintholm
Vandaag vertrekt het schip richting Møn. Deze eerste dag staat in het teken van zeilen.?Als u wilt, mag u actief deelnemen bij het zetten van de zeilen. Het is natuurlijk ook prima?als u een gemoedelijk plekje aan dek zoekt. U kunt genieten van de prachtige vergezichtenop de Ostzee en u verwonderen over het zeilen met een historische driemaster. ‘s Avonds bereikt de “Atlantis” de kleine havenstad Klintholm op Møn. 

Dag 3 Møns Klint
Het fietsavontuur gaat beginnen! Hoogtepunt van de 43km fietsroute over het eiland Møn zijn natuurlijk de steile kliffen bij Store Klint met de beroemde krijtrotsen van Møns Klint. De Krijtrotsen aan de oostkant van het eiland zijn wel 128 meter hoog. Op dit adembenemende uitzichtpunt heeft u een prachtig uitzicht over de Oostzee. Eenmaal terug aan boord worden de trossen van de “Atlantis” weer losgemaakt en zet het schip koers naar Køge: een van de best bewaarde middeleeuwse stadjes van Denemarken.

Dag 4 Koningsstad Roskilde

Met de fiets vertrekt u vanuit Køge naar Roskilde (ca 40km). Tegen de middag bereikt u Koningsstad Roskilde. De stad ligt buitengewoon mooi in het kronkelende fjord. Absoluut een bezoek waard is de beroemde en statige Domkerk, die onder bescherming van het UNESCO Werelderfgoed staat. Natuurlijk is er ook tijd om de stad verder te verkennen en om de sfeervolle haven te bezoeken. Op de namiddag gaan we met de trein naar Kopenhagen. Daar treft u de Atlantis aan, liggend voor het kasteel van Kopenhagen.

Dag 5 Kopenhagen
Op bezoek bij de Kleine Zeemeermin! Kopenhagen is een veelzijdige stad. De paleizen en “stadeilanden”, de hippiewijk “Christiania”, de koninklijke tuinen en slot Rosenberg, de charmante binnenstad en bruisende wijken - de stad verovert in korte tijd de harten van haar bezoekers! 's Ochtends kunt u deelnemen aan een stadsrondleiding per fiets (ca 25km)- zeer geschikt in het fietsvriendelijke Kopenhagen. Daarna kan ieder op zijn eigen manier de stad verkennen.

Dag 6 Bye bye Kopenhagen
In de morgen is er nog tijd om zelf even de stad Kopenhagen te bewonderen. In de middag als de Atlantis koers zet naar het eiland Samsø, kunt u nog even zwaaien naar de Kleine Zeemeermin, die op een rots in de haven zit.

Dag 7 Eiland Samsø
Samsø wordt ook wel het “Zonneneiland” van de Deense eilandenarchipel genoemd. Het eiland heeft een bijzondere charme; het straalt een kalmte en rust uit die men nog zelden tegenkomt in deze wereld. ‘s Ochtend wordt u met de bijboot naar het eiland gebracht. Van hieruit fietst u (ca 42 km ) langs talrijke kleine weggetjes deze brengen u desgewenst naar het strand voor een kleine (zwem)pauze. ’s Middags fietst u door de kleine haven van Ballen, op weg naar het Vogelreservaat van Stavens Fjord en naar het stadje Tranebjerg. Aan het eind van de dag vaart de Atlantis naar Nyborg op Fünen.

Dag 8 Eiland Fünen
Deze dag heeft u weer een mooie route van ca. 45km voor de boeg. U fietst naar het imposante kasteel Holckenhavn. Dit schitterende slot ligt wonderschoon ingebed in een prachtig parkachtige omgeving. Holckenhavn geldt als mooiste Renaissancekasteel van Denemarken. ‘s Middags arriveert u in het dynamische Svendborg. Het gaat er levendig en vrolijk aan toe in deze natuurhaven. Gezellige terrasjes nodigen u uit om even heerlijk te genieten van uw vakantie. Neem uw tijd, de Atlantis wacht wel in de haven van Svendborg.

Dag 9 Eiland Ærø
Het eiland Ærø is Denemarken in postzegelformaat. Uw fietsroute (ca 40 km) gaat door kleine dorpjes met gekleurde en rietgedekte huisjes. Prachtige golvende velden met graan, gras of maïs. U kunt genieten van een welverdiende fietspauze bij het indrukwekkende klif Voderup Klint. ’s Middags komt u aan in Ærøskøbing, misschien wel de meest romantische plaats van heel Denemarken. Slingerende straten en steegjes, metershoge stokrozen en een marktplein met een oude waterpomp. Neem uw tijd voor een mooie wandeling! In de namiddag fietsen we weer terug naar Soby. Als we weer compleet aan boord zijn zal de Atlantis de zeilen hijsen en aan de terugreis naar Kiel beginnen.

Dag 10 Kiel
Na een uitgebreid ontbijt worden de koffers weer gepakt en is het tijd om afscheid te nemen van de crew en medereisgenoten.

Weer en wind kunnen van invloed zijn op het reisprogramma.


Inbegrepen in de reissom:

 • Verblijf in een tweepersoonshut met douche en wc
 • Beddengoed en handdoeken
 • Volpension aan boord
 • Havengeld

Niet inbegrepen in de reissom:

 • Transferkosten
 • Drankjes, m.u.v. koffie, thee en water
 • Reis- en annuleringsverzekering

Overige informatie:

 • U kunt uw eigen fiets meenemen, met uitzondering van e-bikes. Fietsverhuur voor deze reis verloopt via Inselhüpfen, maar hier kunnen wij u uiteraard in ondersteunen. Een toerfiets huren kost €120,- voor de gehele reis, een e-bike huren kost €220,- voor de gehele reis. 
 • Paspoort of identiteitskaart niet vergeten
 • Bagage bij voorkeur in een reistas; harde koffers zijn lastig op te bergen in de hutten
 • Uitgaven aan boord kunnen aan het einde van de reis afgerekend worden
 • Aan boord is het NIET mogelijk om met kaart af te rekenen

Atlantis

Aan boord van de Atlantis staat u versteld van het royale en majestueuze voorkomen van het schip. Het ruime bovendek biedt mooie zitplekken en een bar, zodat u kunt genieten van prachtige vergezichten en zonsondergangen. De tuigage van de driemaster zorgt voor een bijzondere sfeer aan dek.

Eenmaal in de genoeglijke salon ontdekt u dat deze al net zo ruim en sfeervol is. In gedachten wordt u meengenomen naar vroegere tijden, waarin de Atlantis dienst deed als lichtschip in de Elbe bij Hamburg. In elk van de 18 comfortabele hutten voelt u zich meteen op uw gemak, door de mooie betimmering en verrassende indeling. De hutten zijn voorzien van twee losse bedden. Iedere hut beschikt over eigen douche en toilet.

Barkentijn Atlantis heeft een unieke historie. Gasten waarderen de ruimte en stijl van het schip op reizen door heel Europa!

Faciliteiten

18 comfortabele 2-persoons hutten met douche en toilet
Alle hutten met centrale verwarming en airconditioning
Zeer ruime salon met bar
Sfeervol zonnedek met buitenbar en meubilair
Geluidsinstallatie en beamer

Schip data

Scheepstype: Driemastbarkentijn
Bouwjaar: 1905
Thuishaven: Harlingen, Nederland
Dagcharter: 140 personen
Hutaccomodatie: 36 Personen
Lengte: 57 m
Breedte: 7,5 m
Diepgang: 4,5 m
Tonnage: 365 ton
Hoofdmast: 31 m
Zeiloppervlak: 742 m²

Atlantis

Atlantis

Faciliteiten

18 comfortabele 2-persoons hutten met douche en toilet
Alle hutten met centrale verwarming en airconditioning
Zeer ruime salon met bar
Sfeervol zonnedek met buitenbar en meubilair
Geluidsinstallatie en beamer

Schip data

Scheepstype: Driemastbarkentijn
Bouwjaar: 1905
Thuishaven: Harlingen, Nederland
Dagcharter: 140 personen
Hutaccomodatie: 36 Personen
Lengte: 57 m
Breedte: 7,5 m
Diepgang: 4,5 m
Tonnage: 365 ton
Hoofdmast: 31 m
Zeiloppervlak: 742 m²

Atlantis

Contactformulier