Artemis

Zeil met de Artemis naar Zweden!

- Kiel-Holtenau - Stockholm
- 11.07-2022  15:00h – 20.07.2022 09:00h
- € 1.210,-  


Op de dag van uw aankomst wordt u begroet door onze bemanning op de Artemis. Het schip ligt in een kleine buitenwijk van de zeevaardersstad Kiel. De reis naar de Artemis is een avontuur op zich. De Artemis ligt afgemeerd aan de kade in Kiel-Holtenau. In het voorbijgaan kunt u grote containerschepen uit de NOK-sluis zien komen. De eerste nacht zult u heerlijk slapen in volle verwachting van de eerste echte zeildag. 
 We zetten koers naar onze eindbestemming Stockholm. 
Langs Laboe passeren we Fehmarn, waar we voor de laatste keer de Duitse kust in zicht hebben. Een mooie eerste bestemming kan Bornholm zijn. Een klein Deens eiland waarvan het landschap is gevormd door de ijstijd. Zeer beroemd zijn hier de rotstekeningen van Allinge-Sanvig. 10 zeemijlen, of 18 km, ten noordoosten van de stad Gudhjem op het eiland Bornholm ligt de kleine groep van de Pea eilanden. Een goede 30 hectare dorre natuur en het zuidelijkste deel van de Baltische archipel. Bestaande uit de drie rotsachtige eilanden Christiansø, Frederiksø, Græsholm en enkele scheren en rotsen, vormen zij het meest oostelijke punt van Denemarken. Christiansø, het grootste van de eilanden en vaak het eponiem van de hele archipel, en Frederiksø zijn bewoond. Er wonen iets minder dan 100 mensen. De andere kleine eilanden worden gebruikt als vogelreservaten. Als we eindelijk genoeg hebben van Denemarken. Mogelijke aanloophavens zijn Karlskrona of Kalmar, die beide leuke havens kunnen zijn om te overnachten. waar je 's avonds je benen kunt strekken met een avondwandeling. Als het weer het toelaat, is een overtocht via Kalmarsund, de waterweg tussen Zweden en het eiland Öland, mogelijk. Hier voert de route ons onder de Ölandbrug door, de vaste verbinding tussen Öland en Zweden langs de prachtige Zweedse kust met dromerige vissersdorpjes en kleine baaien. Als we de waterweg gepasseerd zijn, is er de mogelijkheid van een tussenstop in Visby, dit is een stad aan de westkust van het Zweedse eiland Gotland in de Oostzee.  Van hieruit komen we steeds dichter bij de archipel van Zweden en dus bij onze haven van bestemming, Stockholm. Als u nog tijd heeft in Stockholm, kunt u een echte reis door de tijd meemaken. Als u geïnteresseerd bent in scheepvaartgeschiedenis, is het de moeite waard het scheepvaartmuseum Vasamuseum te bezoeken. U vindt er het goed bewaarde 17e-eeuwse oorlogsschip Vasa, dat tijdens zijn eerste reis in 1628 zonk. Of ben je geïnteresseerd in muziekgeschiedenis? Dan kunt u een reis door de tijd maken in het ABBA museum. Stockholm heeft voor iedereen wat te bieden. Na een prachtige reis is het tijd om afscheid te nemen van de bemanning en medepassagiers op de laatste ochtend na het ontbijt. De kapitein zal een mooie reis plannen op basis van de huidige weerberichten. Maar één ding is zeker, je zult deze reis nooit vergeten!

Opmerking: Wind en weer kunnen de tocht aanzienlijk beïnvloeden. Indien onvoorziene omstandigheden dit noodzakelijk maken, kunnen wijzigingen in de reisroute worden aangebracht.


Inbegrepen in de reissom:

 • Verblijf in een tweepersoonshut met douche en wc
 • Beddengoed en handdoeken
 • Volpension aan boord
 • Havengeld

Niet inbegrepen in de reissom:

 • Transferkosten
 • Drankjes, m.u.v. koffie, thee en water
 • Reis- en annuleringsverzekering

Overige informatie:

 • Paspoort of identiteitskaart niet vergeten
 • Bagage bij voorkeur in een reistas; harde koffers zijn lastig op te bergen in de hutten
 • Uitgaven aan boord kunnen aan het einde van de reis afgerekend worden
 • Aan boord is het NIET mogelijk om met kaart af te rekenen

Artemis

De driemastbark Artemis is een prachtig staaltje zeevaarttraditie. Het schip is in 1926 in Noorwegen gebouwd voor de walvisvaart en later ingezet als vrachtschip tussen Azië en Zuid-Amerika. Sinds 2001 zeilt de Artemis weer op Europese wateren tot meerdere eer en glorie van de Nederlandse zeilvloot! Een reis aan boord van de Artemis laat u de prachtige historie van de zeezeilvaart ervaren! Aan dek  blijft u zich verwonderen over de imposante tuigage van de driemaster. De lijnen, nagelbanken, het lopend want en natuurlijke de inzet van menselijke krachten om het schip onder zeil te krijgen. Alles ademt een historische sfeer.

Deze maritieme uitstraling vindt u ook terug binnen in het schip. De Artemis heeft een stijlvol betimmerde salon met scheepsbar en een extra deksalon met prachtig zicht over zee. De 16 comfortabele scheepshutten zijn afgewerkt met mahoniehout. Iedere hut is voorzien van een stapelbed en beschikt over eigen douche en toilet.

De goede zeileigenschappen van het schip in combinatie met het comfort en de luxe aan boord, maken bark Artemis geliefd bij onze gasten!

Faciliteiten

16 comfortabele hutten met douche en toilet. De hutten zijn voorzien van een stapelbed
Alle vertrekken met centrale verwarming en airconditioning
Grote sfeervolle salon met bar
Behaaglijke deksalon
Gezellig dek met meubilair
Geluidsinstallatie en beamer

Schip data

Scheepstype: Driemastbark
Thuishaven: Harlingen, Nederland
Dagcharter: 120 personen
Hutaccommodatie: 32 Personen
Lengte: 59 m
Breedte: 7,0 m
Diepgang: 3,5 m
Tonnage: 321 ton
Hoofdmast: 31 m
Zeiloppervlak: 1050 m²

Artemis

Artemis

Faciliteiten

16 comfortabele hutten met douche en toilet. De hutten zijn voorzien van een stapelbed
Alle vertrekken met centrale verwarming en airconditioning
Grote sfeervolle salon met bar
Behaaglijke deksalon
Gezellig dek met meubilair
Geluidsinstallatie en beamer

Schip data

Scheepstype: Driemastbark
Thuishaven: Harlingen, Nederland
Dagcharter: 120 personen
Hutaccommodatie: 32 Personen
Lengte: 59 m
Breedte: 7,0 m
Diepgang: 3,5 m
Tonnage: 321 ton
Hoofdmast: 31 m
Zeiloppervlak: 1050 m²

Artemis

Contactformulier