Artemis

Zeil met de Artemis de prachtige route rond Seeland!

-  Kiel (Holtenau)-Kopenhagen - Kiel (Holtenau)
- 07.06.2022 12:00h – 15.06.2022 12:00h 
- Ab € 1080,-


De laatste jaren zijn steeds meer mensen verliefd geworden op de schoonheid van het oostelijk deel van de Oostzee. Reden voor ons om ook dit vaargebied in ons vaarprogramma voor 2022 op te nemen.

De reis begint in Stralsund, een van de eerste leden van de Hanze.

s' Morgens gooit de bemanning de trossen los!  Afhankelijk van de wind en het weer wordt de planning van de exacte route pas kort van tevoren bepaald, maar de wens is om rond Zeeland te varen en Kopenhagen is dan natuurlijk een van onze begeerde bestemmingen.

Ontdek een van de indrukwekkendste culturele metropolen van Europa en bezoek bijvoorbeeld kasteel Amalienborg, de "Kleine Zeemeermin" of slenter door Nyhavn met zijn mooie puntgevels en talrijke restaurants. 

We proberen ook Samsø aan te doen tijdens deze reis, dit is het zonneneiland van de Denen en heeft een heel bijzondere charme.

Tenslotte eindigt de reis in de bekende en geliefde westelijke Oostzee. De haven van bestemming is Kiel (Holtenau)

Opmerking: Wind en weer kunnen de tocht aanzienlijk beïnvloeden. Indien onvoorziene omstandigheden dit noodzakelijk maken, kunnen wijzigingen in de reisroute worden aangebracht.


Inbegrepen in de reissom:

 • Verblijf in een tweepersoonshut met douche en wc
 • Beddengoed en handdoeken
 • Volpension aan boord
 • Havengeld

Niet inbegrepen in de reissom:

 • Transferkosten
 • Drankjes, m.u.v. koffie, thee en water
 • Reis- en annuleringsverzekering

Overige informatie:

 • Paspoort of identiteitskaart niet vergeten
 • Bagage bij voorkeur in een reistas; harde koffers zijn lastig op te bergen in de hutten
 • Uitgaven aan boord kunnen aan het einde van de reis afgerekend worden
 • Aan boord is het NIET mogelijk om met kaart af te rekenen

Artemis

De driemastbark Artemis is een prachtig staaltje zeevaarttraditie. Het schip is in 1926 in Noorwegen gebouwd voor de walvisvaart en later ingezet als vrachtschip tussen Azië en Zuid-Amerika. Sinds 2001 zeilt de Artemis weer op Europese wateren tot meerdere eer en glorie van de Nederlandse zeilvloot! Een reis aan boord van de Artemis laat u de prachtige historie van de zeezeilvaart ervaren! Aan dek  blijft u zich verwonderen over de imposante tuigage van de driemaster. De lijnen, nagelbanken, het lopend want en natuurlijke de inzet van menselijke krachten om het schip onder zeil te krijgen. Alles ademt een historische sfeer.

Deze maritieme uitstraling vindt u ook terug binnen in het schip. De Artemis heeft een stijlvol betimmerde salon met scheepsbar en een extra deksalon met prachtig zicht over zee. De 16 comfortabele scheepshutten zijn afgewerkt met mahoniehout. Iedere hut is voorzien van een stapelbed en beschikt over eigen douche en toilet.

De goede zeileigenschappen van het schip in combinatie met het comfort en de luxe aan boord, maken bark Artemis geliefd bij onze gasten!

Faciliteiten

Schip data

Artemis

Artemis

Faciliteiten

Schip data

Artemis

Contactformulier