Deck der Elizabeth
Dichtungen auf dem Weg
Raume Kabine an Bord der Elizabeth
Salon der Elizabeth
Schiff ahoi!
Segelschiff Elizabeth

Elizabeth

Zeilend Nederland verkennen: genieten op het Wad en het IJsselmeer. 

- Enkuizen - Enkuizen
- 06.06.2022 20:00-11.06.2022 09:00
- € 680,- 


Met deze prachtige vakantiereis aan boord van klipper Elizabeth ontdekt u het beste van de prachtige waterrijke Nederlandse provincies Noord-Holland en Friesland. Vanaf het water geniet u van vlakke polderlandschappen, historische molens, UNESCO werelderfgoed Waddenzee, verscholen dorpjes aan de randen van de Friese meren en de vele pittoreske havenstadjes langs de kust van het IJsselmeer. Een zeer afwisselende en buitengewoon unieke reis!

Reisroute 

Dag 1 - Enkhuizen
Vanaf 20:00 uur kunt u inschepen aan boord van de ruime en comfortabele klipper Elizabeth. Aan boord ontmoet u de gastvrije crew en uw medereizigers. Na het avondeten heeft u 's avonds de gelegenheid om een wandeling te maken of nog wat te genieten van de sfeer van Enkhuizen.

Dag 2 - Texel
Na het ontbijt worden de lijnen losgegooid en verlaten we de haven van Enkhuizen. Samen worden de zeilen gehesen en varen wij richting de sluis van den Oever om veder richting onze eindbestemming Texel te gaan. Op Texel heeft u de mogelijkheid om fietsen te huren en het eiland te verkennen. De duinen en diepe stranden van Texel zijn adembenemend!

Dag 3 - Terschelling
Vanaf Texel zeilt de Elizabeth over het unieke natuurgebied de Waddenzee naar Terschelling. Met een beetje geluk ziet u onderweg zeehonden zonnebaden op een zandplaat! De aankomst op Terschelling is een belevenis op zichzelf. De Elizabeth meert aan in de bedrijvige haven van het dorpje West, met haar markante vierkante vuurtoren de Brandaris. Op Terschelling kunt u mooie dorpjes, uitgestrekte duinen en veel natuur verwachten. Maak een wandeling door West-Terschelling, of over het Groene Strand. Of huur een fiets en kijk hoe de zon ondergaat op de Boschplaat op het oostelijke deel van het eiland of op het Noordzeestrand.

Dag 4 - Makkum
Vandaag vaart de Elizabeth weer richting het IJsselmeer. Bij Kornwerderzand gaat het schip de sluis in en keert terug op zoet water. Over het IJsselmeer vaart de Elizabeth naar Makkum, een tochtje van ongeveer een uur. Makkum is een vissers- en boerendorp, gesticht in de 10e eeuw. In de middeleeuwen werd het dorpje wereldberoemd vanwege haar Makkumer aardewerk. Ook nu nog is het aardewerk uit Makkum geliefd en maakt Koninklijke Tichelaar handgemaakt traditioneel Makkumer aardewerk. Tegenwoordig is Makkum vooral een watersportresort.

Dag 5 - Enkuizen
Vanuit Makkum vaart de Elizabeth wordt koers gezet naar het oude Zuiderzee stadje Enkhuizen. Hier aangekomen heeft u ruim de gelegenheid de oude binnenstad van Enkhuizen te verkennen.

Dag 6 – Enkhuizen -Afscheid
Na het ontbijt kunt u afscheid nemen van de bemanning en uw medereizigers. Uw vakantie zit er op, maar de unieke herinnering blijft!

De dagelijkse trajecten zijn voor het schip afhankelijk van de weers- en windomstandigheden. De schipper bepaalt per dag het exacte vaarprogramma en overlegt dit met de gasten. Een beetje avontuur hoort bij deze reis.


Inbegrepen in de prijs:

 • Overnachting in een tweepersoonshut met douche en WC
 • Beddengoed en handdoeken
 • Volpension aan boord
 • Havengelden

Niet inbegrepen in de prijs:

 • Kosten van overdracht
 • Dranken, behalve koffie, thee en water
 • Reis- en annuleringsverzekering

Verdere informatie:

 • Vergeet uw paspoort of identiteitskaart niet
 • Bagage bij voorkeur in een reistas; harde koffers zijn moeilijk op te bergen in de cabines
 • Uitgaven aan boord kunnen aan het eind van de reis worden verrekend
 • Het is NIET mogelijk om aan boord met een pinpas te betalen

Elizabeth

De Klipper Elizabeth is een levend monument voor de geschiedenis van de zeilende binnenvaart. In 1914 is de Elizabeth gebouwd op de werf van de Gebroeders Geleijns uit Moerdijk als een van vier grote, identieke Zeeuwse klippers.

Het imposante voorkomen van het schip is nog altijd bijzonder in de zeilvaart. Met haar platte bodem en geringe diepgang kan de Elizabeth ook zeilen op plekken waar zelfs kleine jachten niet kunnen komen. Bij eb kan de klipper droogvallen op een zandplaat midden in de Waddenzee! Een verblijf aan boord van de Elizabeth is dus niet alleen een spannend zeilavontuur, maar ook een unieke natuurervaring.

Heeft u geen zeilervaring, maar lijkt het u leuk om ook eens op zo'n adembenemend schip mee te varen? Dat is geen probleem! Aan boord van de Elizabeth kunt u de kneepjes van het vak leren. Maar uiteraard kunt u er ook voor kiezen om te genieten van het prachtige uitzicht of een lekker drankje halen aan de bar. Geniet van alles wat de Elizabeth u te bieden heeft!

 

Faciliteiten

10 comfortabele 2-persoons hutten met douche en toilet
Op verzoek zijn de hutten uit te breiden tot 4-persoons hutten
Alle ruimtes voorzien van centrale verwarming
Ruime salon met bar
Grote horeca keuken
Zithoek aan dek
Geluidsinstallatie en beamer

Schip data

Scheepstype: Klipper
Thuishaven: Harlingen, Nederland
Dagcharter: 60 personen
Hutaccommodatie: 20-34 Personen
Lengte: 41 m
Breedte: 7,0 m
Diepgang: 1,3 m
Tonnage: 105 ton
Hoofdmast: 31 m
Zeiloppervlak: 445 m²
Bouwjaar: 1913

Elizabeth

Elizabeth

Elizabeth

Faciliteiten

10 comfortabele 2-persoons hutten met douche en toilet
Op verzoek zijn de hutten uit te breiden tot 4-persoons hutten
Alle ruimtes voorzien van centrale verwarming
Ruime salon met bar
Grote horeca keuken
Zithoek aan dek
Geluidsinstallatie en beamer

Schip data

Scheepstype: Klipper
Thuishaven: Harlingen, Nederland
Dagcharter: 60 personen
Hutaccommodatie: 20-34 Personen
Lengte: 41 m
Breedte: 7,0 m
Diepgang: 1,3 m
Tonnage: 105 ton
Hoofdmast: 31 m
Zeiloppervlak: 445 m²
Bouwjaar: 1913

Elizabeth

Contactformulier