Artemis

Zeil met de Artemis van Zweden terug naar Duitsland!

- Stockholm- Kiel Holtenau
- 27.07.2022  20:00h – 05.08.2022 09:00h
- € 1.210,-  


De eerste nacht zult u heerlijk slapen in volle verwachting van de eerste echte zeildag. 
s Morgens is het "Los gooien!" We zetten koers naar onze eindbestemming, Kiel-Holtenau. We varen langs de archipel van Zweden.

Het behoort tot de grootste eilandengroep van Zweden. Er zijn ongeveer 24.000 eilanden. Die niet allemaal bewoond zijn, natuurlijk. Stel je de Artemis voor in het midden van deze archipel - pure ontspanning! U zult de rust en de ongerepte natuur niet snel vergeten.

Tijdens deze zeiltocht passeert u wellicht één of twee vuurtorens. Een hele beroemde staat op zee, de vuurtoren van Almagrundet.

Een mooie stop kan het eiland Gotland zijn. De haven van Visby is een stad aan de westkust van het Zweedse eiland Gotland in de Oostzee. Visby is een prachtige Hanzestad. Visby wordt beschouwd als een van de best bewaarde Hanzesteden en staat daarom sinds 1995 op de Werelderfgoedlijst van UNESCO. Met zijn vijftig wachttorens, poorten, ophaalbruggen en wallen lijkt de middeleeuwse stad even weerbarstig als toen zij haar rijkdommen uit de Hanzetijd nog tegen plunderaars moest beschermen. Na een bezoek aan Visby zijn er twee verschillende routes om onze reis voort te zetten.

Een mogelijkheid is de zeestraat van Kalmarsund.  Zeker mooi om te navigeren. Hier liggen de Zweedse zee- en vissershavens van Kalmar en Oskarshamn.  Aan het eind van de waterwegen tussen Kalmar en het eiland Öland ligt de haven van Karlskrona. De overblijfselen van de voormalige vesting Karlskrona zijn hier zeker de moeite waard.

Van hieruit zijn twee heel bijzondere tussenbestemmingen niet ver weg. Het eerste is Bornholm, een klein Deens eiland waarvan het landschap werd gevormd door de ijstijd. De rotstekeningen van Allinge-Sanvig zijn hier erg beroemd. En ten tweede Christiansø - 10 zeemijlen of 18 km ten noordoosten van de stad Gudhjem op het eiland Bornholm ligt de kleine groep erwteneilanden. Een goede 30 hectare dorre natuur en het zuidelijkste deel van de Baltische archipel. Bestaande uit de drie rotsachtige eilanden Christiansø, Frederiksø, Græsholm en enkele scheren en rotsen, vormen zij het meest oostelijke punt van Denemarken. Christiansø, het grootste van de eilanden en vaak het eponiem van de hele archipel, en Frederiksø zijn bewoond. Er wonen iets minder dan 100 mensen. De andere kleine eilanden dienen als vogelreservaten.

Deze twee eilanden zijn echt de moeite waard. Het schip vervolgt zijn koers naar Duitsland, passeert uiteindelijk Fehmarn en Laboe alvorens aan te komen in de haven van bestemming, Kiel-Holtenau. Tijdens het afmeren in Kiel-Holtenau zullen ons grote containerschepen passeren die uit het NOK komen.


Inbegrepen in de reissom:

 • Verblijf in een tweepersoonshut met douche en wc
 • Beddengoed en handdoeken
 • Volpension aan boord
 • Havengeld

Niet inbegrepen in de reissom:

 • Transferkosten
 • Drankjes, m.u.v. koffie, thee en water
 • Reis- en annuleringsverzekering

Overige informatie:

 • Paspoort of identiteitskaart niet vergeten
 • Bagage bij voorkeur in een reistas; harde koffers zijn lastig op te bergen in de hutten
 • Uitgaven aan boord kunnen aan het einde van de reis afgerekend worden
 • Aan boord is het NIET mogelijk om met kaart af te rekenen

Artemis

De driemastbark Artemis is een prachtig staaltje zeevaarttraditie. Het schip is in 1926 in Noorwegen gebouwd voor de walvisvaart en later ingezet als vrachtschip tussen Azië en Zuid-Amerika. Sinds 2001 zeilt de Artemis weer op Europese wateren tot meerdere eer en glorie van de Nederlandse zeilvloot! Een reis aan boord van de Artemis laat u de prachtige historie van de zeezeilvaart ervaren! Aan dek  blijft u zich verwonderen over de imposante tuigage van de driemaster. De lijnen, nagelbanken, het lopend want en natuurlijke de inzet van menselijke krachten om het schip onder zeil te krijgen. Alles ademt een historische sfeer.

Deze maritieme uitstraling vindt u ook terug binnen in het schip. De Artemis heeft een stijlvol betimmerde salon met scheepsbar en een extra deksalon met prachtig zicht over zee. De 16 comfortabele scheepshutten zijn afgewerkt met mahoniehout. Iedere hut is voorzien van een stapelbed en beschikt over eigen douche en toilet.

De goede zeileigenschappen van het schip in combinatie met het comfort en de luxe aan boord, maken bark Artemis geliefd bij onze gasten!

Faciliteiten

16 comfortabele hutten met douche en toilet. De hutten zijn voorzien van een stapelbed
Alle vertrekken met centrale verwarming en airconditioning
Grote sfeervolle salon met bar
Behaaglijke deksalon
Gezellig dek met meubilair

Schip data

Scheepstype: Driemastbark
Bouwjaar: 1926
Thuishaven: Harlingen, Nederland
Dagcharter: 120 personen
Hutaccommodatie: 32 Personen
Lengte: 59 m
Breedte: 7,0 m
Diepgang: 3,5 m
Tonnage: 321 ton
Hoofdmast: 31 m
Zeiloppervlak: 1050 m²

Artemis

Artemis

Faciliteiten

16 comfortabele hutten met douche en toilet. De hutten zijn voorzien van een stapelbed
Alle vertrekken met centrale verwarming en airconditioning
Grote sfeervolle salon met bar
Behaaglijke deksalon
Gezellig dek met meubilair

Schip data

Scheepstype: Driemastbark
Bouwjaar: 1926
Thuishaven: Harlingen, Nederland
Dagcharter: 120 personen
Hutaccommodatie: 32 Personen
Lengte: 59 m
Breedte: 7,0 m
Diepgang: 3,5 m
Tonnage: 321 ton
Hoofdmast: 31 m
Zeiloppervlak: 1050 m²

Artemis

Contactformulier