Atlantis

Ontdek het prachtige eiland Corsica met Tall Ship Atlantis!

-  Olbia - Olbia
- 11.08.2022 19:00 h - 18-08-2022 09:00 h 
- € 1.180,-


Het eiland Corsica is bij uitstek geschikt om te ontdekken per schip. Onze Corsica reis met barkentijn Atlantis begint in Olbia, aan de noordoostelijke kust van Sardinië. Naar Olbia zijn voordelige en rechtstreekse vliegreizen te boeken.

De Atlantis zal een noordelijke koers varen langs de beroemde kustlijn ‘Costa Smeralda’. Deze kustlijn dankt haar naam aan het smaragdgroene zeewater. In de ‘Straat van Bonifatius’ ligt de Magdalena Archipel. Deze eilandenarchipel bestaat uit 62 (berg)eilanden, waarvan 7 grotere eilanden. Op dit punt tijdens de reis, zal de kapitein beslissen welke route qua wind het meest gunstig is om de mooiste zeildagen te beleven

In het zuiden van Corsica ligt Bonifacio op zwaar geërodeerde kliffen in een baai. Het binnenvaren van deze fjord-achtige inham tussen hoge krijtrotsen is werkelijk adembenemend. Bonifacio is een van de meest spectaculaire plaatsen van het eiland Corsica. De bovenstad bevindt zich op een 70m hoog plateau en is een waar doolhof met smalle straatjes en pittoreske steegjes.

De Corsicaans westkust heeft een van de meest gevarieerde en spectaculaire kustlijnen van de gehele Middellandse zee. Torenhoge rotsformatie worden afgewisseld met lieflijke baaien, gemoedelijke vissersdorpjes en uitdagende bergdorpen. En natuurlijk de witte zandstranden en kristalhelder wateren. Dit alles beleeft u als we voor anker liggen op een prachtige ankerplaats, bijvoorbeeld rond Calvi, Ajaccio en Propriana. Of in de haven van een schilderachtig stadje.

Ajaccio op Corsica is met 2900 zonuren per jaar Frans recordhouder van zonnig weer én de geboorteplaats van Napoleon Bonaparte. De stad ligt tussen bergen en een meer in de grootste baai van het eiland. Misschien zet de Atlantis ook koers naar Iles Lavezzi, waar het water de kleur heeft van een Lagune en het een waar paradijs is om te zwemmen!

Mogelijke havens: Mögliche Häfen: Calvi, Ajaccio, Propriano, Bonifacio, Bastia

Opmerking: Wind en weer kunnen een grote invloed hebben op de reis. Indien nodig door onvoorziene omstandigheden, kunnen wijzigingen in de reisroute worden aangebracht.


Inbegrepen in de reissom:

 • Verblijf in een tweepersoonshut met douche en wc
 • Beddengoed en handdoeken
 • Volpension aan boord
 • Havengeld

Niet inbegrepen in de reissom:

 • Transferkosten
 • Drankjes, m.u.v. koffie, thee en water
 • Reis- en annuleringsverzekering

Overige informatie:

 • Paspoort of identiteitskaart niet vergeten
 • Bagage bij voorkeur in een reistas; harde koffers zijn lastig op te bergen in de hutten
 • Uitgaven aan boord kunnen aan het einde van de reis afgerekend worden
 • Aan boord is het NIET mogelijk om met kaart af te rekenen

Atlantis

Aan boord van de Atlantis staat u versteld van het royale en majestueuze voorkomen van het schip. Het ruime bovendek biedt mooie zitplekken en een bar, zodat u kunt genieten van prachtige vergezichten en zonsondergangen. De tuigage van de driemaster zorgt voor een bijzondere sfeer aan dek.

Eenmaal in de genoeglijke salon ontdekt u dat deze al net zo ruim en sfeervol is. In gedachten wordt u meengenomen naar vroegere tijden, waarin de Atlantis dienst deed als lichtschip in de Elbe bij Hamburg. In elk van de 18 comfortabele hutten voelt u zich meteen op uw gemak, door de mooie betimmering en verrassende indeling. De hutten zijn voorzien van twee losse bedden. Iedere hut beschikt over eigen douche en toilet.

Barkentijn Atlantis heeft een unieke historie. Gasten waarderen de ruimte en stijl van het schip op reizen door heel Europa!

Faciliteiten

Schip data

Scheepstype: Driemastbarkentijn
Bouwjaar: 1905
Thuishaven: Harlingen, Nederland
Dagcharter: 140 personen
Hutaccomodatie: 36 Personen
Lengte: 57 m
Breedte: 7,5 m
Diepgang: 4,5 m
Tonnage: 365 ton
Hoofdmast: 31 m
Zeiloppervlak: 742 m²

Atlantis

Atlantis

Faciliteiten

Schip data

Scheepstype: Driemastbarkentijn
Bouwjaar: 1905
Thuishaven: Harlingen, Nederland
Dagcharter: 140 personen
Hutaccomodatie: 36 Personen
Lengte: 57 m
Breedte: 7,5 m
Diepgang: 4,5 m
Tonnage: 365 ton
Hoofdmast: 31 m
Zeiloppervlak: 742 m²

Atlantis

Contactformulier