Dichtungen auf dem Weg
Segelschiff Elizabeth
Schiff ahoi!
Deck der Elizabeth
Raume Kabine an Bord der Elizabeth
Salon der Elizabeth

Elizabeth

Verken de prachtige waterrijke Nederlandse provincies Noord-Holland en Friesland

- Lemmer - Lemmer
- 09.05.2022 12:00h -15.05.2022 14:00h
- € 820,-  Nu voor 740,- 


Tijdens deze heerlijke vakantiecruise aan boord van de klipper Elizabeth ontdekt u het beste van de prachtige waterrijke Nederlandse provincies Noord-Holland en Friesland. Vanaf het water geniet u van vlakke polderlandschappen, historische molens, UNESCO Werelderfgoed wadden, verscholen dorpjes aan de rand van de Friese meren en de vele pittoreske havenstadjes langs de kust van het IJsselmeer. Een zeer gevarieerde en uiterst unieke reis!

Dag 1: Lemmer - Hoorn

Vanaf 12.00 uur kunt u inschepen aan boord van de driemastklipper Elizabeth. Aan boord maakt u kennis met de gastvrije bemanning en uw medepassagiers. Na de lunch zetten we koers naar Hoorn.Deze kleine stad was van groot belang in de tijd van de handel. Ontdek de traditionele architectuur, de pittoreske haventjes en de oude stad.

Dag 2: Hoorn - Medemblik

Van Hoorn gaan we verder naar het middeleeuwse stadje Medemblik in het IJsselmeer. Medemblik was ooit een belangrijk handelscentrum, vooral dankzij de ligging aan de Zuiderzee, nu het huidige IJsselmeer. Graaf Florens V liet een groot kasteel bouwen, zodat hij van daaruit zijn volk goed onder controle kon houden. Tegenwoordig staat dit kasteel bekend als Kasteel Radboud en is het open voor bezoekers. Het is dus de moeite waard om na aankomst in de Haven een wandeling naar het kasteel te maken.

Dag 3: Medemblik - Texel

Na het ontbijt is het tijd om de "trossen los" te gooien en de haven van Medemblik te verlaten. Samen zullen we de zeilen hijsen. Eerst gaan we naar de Den Oever. We varen door de dijk, die de Waddenzee en het IJsselmeer scheidt naar de sluis. Eenmaal in de sluis zien we in de verte al de contouren van het Waddeneiland Texel. Op Texel heeft u de mogelijkheid om fietsen te huren om het eiland te verkennen. De duinen en brede stranden van Texel zijn adembenemend!

Dag 4: Texel - Terschelling

Vanaf Texel vaart de Elizabeth over het unieke natuurgebied de Waddenzee naar Terschelling. Met een beetje geluk ziet u onderweg zeehonden zonnebaden op een zandbank! De aankomst op Terschelling is een belevenis op zich. De Elizabeth meert aan in de gezellige haven van het dorpje West Terschelling. De opvallende vierkante Brandaris vuurtoren is al van verre te zien. Mooie dorpjes, hoge duinen, lange zandstranden en veel natuur wachten op u op Terschelling. Maak een wandeling door West-Terschelling of ga naar het ''groenen strand''.

Dag 5: Terschelling - Makkum

Vandaag zul je merken dat je al een echte zeilprof bent geworden, de zeilen gaan hand over hand omhoog. Je weet al hoe je moet knopen om er zeker van te zijn dat alles goed vast zit. De weg van Terschelling naar Makkum voert langs ondiepten en zandbanken, die de kapitein weet te vermijden. Bij Kornwerderzand gaan we weer op door de sluis om zoet water op te zoeken. Weg van het getijdenwater, op naar Makkum! De bestemming van vandaag. In de Middeleeuwen werd het dorp wereldberoemd door zijn Makkums aardewerk. Makkum aardewerk is nog steeds erg populair. Tegenwoordig staat Makkum bekend als watersport hotspot.

Dag 6: Makkum - Heeg

De Elizabeth gaat verder over het IJsselmeer en we zetten koers naar het kleine vissersdorpje Heeg (of Heech, zoals ze in Friesland zeggen). Opnieuw moeten we door een kleine sluis, de Nederlanders zijn meesters in sluizen. Als u eindelijk aankomt, zijn er tal van pubs, cafés en restaurants direct aan het water, maar ook in het gezellige, overzichtelijke centrum. Of maak een wandeling en ontdek de sporen van de palingvisserij in de prachtige gevels, terwijl u langs de winkels slentert en steeds weer geklasseerde huizen tegenkomt.

Dag 7: Heeg- Lemmer

De laatste zeildag is aangebroken, vandaag zetten we koers naar Lemmer. Heb je nog wat tijd over in Lemmer? Dan moet u zeker het Ir. D.F. Woudagemaal zien, het grootste nog functionerende stoomgemaal ter wereld, dat nu door de UNESCO is uitgeroepen tot Werelderfgoed. Maar Lemmer is ook een prima plek om een laatste duik te nemen in het water van het IJsselmeer.
Na aankomst in Lemmer is het tijd om afscheid te nemen van de bemanning en medereizigers.

De dagelijkse trajecten zijn voor het schip afhankelijk van de weers- en windomstandigheden. De schipper bepaalt per dag het exacte vaarprogramma en overlegt dit met de gasten. Een beetje avontuur hoort bij deze reis.


Inbegrepen in de prijs:

 • Overnachting in een tweepersoonshut met douche en WC
 • Beddengoed en handdoeken
 • Volpension aan boord
 • Havengelden

Niet inbegrepen in de prijs:

 • Kosten van overdracht
 • Dranken, behalve koffie, thee en water
 • Reis- en annuleringsverzekering

Verdere informatie:

 • Vergeet uw paspoort of identiteitskaart niet
 • Bagage bij voorkeur in een reistas; harde koffers zijn moeilijk op te bergen in de cabines
 • Uitgaven aan boord kunnen aan het eind van de reis worden verrekend
 • Het is niet mogelijk om aan boord met een pinpas te betalen

Elizabeth

De Klipper Elizabeth is een levend monument voor de geschiedenis van de zeilende binnenvaart. In 1914 is de Elizabeth gebouwd op de werf van de Gebroeders Geleijns uit Moerdijk als een van vier grote, identieke Zeeuwse klippers.

Het imposante voorkomen van het schip is nog altijd bijzonder in de zeilvaart. Met haar platte bodem en geringe diepgang kan de Elizabeth ook zeilen op plekken waar zelfs kleine jachten niet kunnen komen. Bij eb kan de klipper droogvallen op een zandplaat midden in de Waddenzee! Een verblijf aan boord van de Elizabeth is dus niet alleen een spannend zeilavontuur, maar ook een unieke natuurervaring.

Heeft u geen zeilervaring, maar lijkt het u leuk om ook eens op zo'n adembenemend schip mee te varen? Dat is geen probleem! Aan boord van de Elizabeth kunt u de kneepjes van het vak leren. Maar uiteraard kunt u er ook voor kiezen om te genieten van het prachtige uitzicht of een lekker drankje halen aan de bar. Geniet van alles wat de Elizabeth u te bieden heeft!

 

Faciliteiten

10 comfortabele 2-persoons hutten met douche en toilet
Op verzoek zijn de hutten uit te breiden tot 4-persoons hutten
Alle ruimtes voorzien van centrale verwarming
Ruime salon met bar
Grote horeca keuken
Zithoek aan dek
Geluidsinstallatie en beamer

Schip data

Scheepstype: Klipper
Thuishaven: Harlingen, Nederland
Dagcharter: 60 personen
Hutaccommodatie: 20-34 Personen
Lengte: 41 m
Breedte: 7,0 m
Diepgang: 1,3 m
Tonnage: 105 ton
Hoofdmast: 31 m
Zeiloppervlak: 445 m²
Bouwjaar: 1913

Elizabeth

Elizabeth

Elizabeth

Faciliteiten

10 comfortabele 2-persoons hutten met douche en toilet
Op verzoek zijn de hutten uit te breiden tot 4-persoons hutten
Alle ruimtes voorzien van centrale verwarming
Ruime salon met bar
Grote horeca keuken
Zithoek aan dek
Geluidsinstallatie en beamer

Schip data

Scheepstype: Klipper
Thuishaven: Harlingen, Nederland
Dagcharter: 60 personen
Hutaccommodatie: 20-34 Personen
Lengte: 41 m
Breedte: 7,0 m
Diepgang: 1,3 m
Tonnage: 105 ton
Hoofdmast: 31 m
Zeiloppervlak: 445 m²
Bouwjaar: 1913

Elizabeth

Contactformulier