Atlantis

Hijs met ons de zeilen van Tallship Atlantis en zeil mee op deze spectaculaire mijlenmaker in het zuiden van Europa.

 • Cascais - Olbia
 • 33.07.2023 17:00uur  –  09.08.2023 09:00 h 
 • € 1.160 per persoon

Wij nodigen u uit om als medezeiler deel uit te maken van bemanning en ons te assisteren bij alle gebruikelijke werkzaamheden aan boord, zoals het overnemen van de nachtwacht met een bemanningslid en het hijsen van de zeilen.

We varen ook 's nachts door, daarom kunt u genieten van de sterrenhemel die geen enkele plaats aan land u kan bieden. En ziet u sterrenbeelden die u anders alleen van de kaart kent.

Cascais ligt op een steenworp afstand van de hoofdstad Lissabon. Vanaf het station Cais do Sodré in het centrum van Lissabon rijdt een trein langs veel van de badplaatsen aan de Taag. Caiscais is de laatste halte op deze route. Dus u kunt heel ontspannen aankomen. Na de eerste avond in het levendige havenstadje Cascais, gaan wij 's ochtends op weg richting Olbia.

Beleef een spannende eerste zeildag op zee. We varen langs prachtige stranden, baaien en het prachtige decor van de Middellandse Zee.

Fluorescerende algen bieden u kunst in het water, vooral in de Straat van Gibraltar. Als we geluk hebben en de dolfijnen ons 's nachts vergezellen, kunt u genieten van een natuurspektakel met glinsterende dolfijnen.

Laat onze professionele bemanning u verwennen met culinaire hoogstandjes in weer en wind. Beleef samen met ons het zeilen en de pure natuur.

De route over de Middellandse Zee voert ons langs de Balearen en als we tijd hebben gaan we voor anker in een van de mooie zwembaaien of bezoeken we een van de betoverende haventjes.

Tussen Corsica en Sardinië varen we door de Straat van Bonifacio naar Olbia op Sardinië. Als we goed opschieten en de wind goed is, zal er zeker gelegenheid zijn voor een bezoek aan Bonifacio. Of wij gaan voor anker bij Sardinië in het fantastisch mooie gebied "La Maddalena". De kapitein ontvangt elke dag de actuele weerberichten en zal aan de hand daarvan een prachtige reis plannen.

We weten alleen dat onze "haven van aankomst" Olibia zal zijn. Mogelijke havens van aankomst zouden kunnen zijn: Alicante, Soller, Mahon, Bonifacio.

Mijlenmaker tocht  gaan over zeilen! We hebben een bestemming en we weten wanneer we die willen bereiken. Tussenstops worden daarom alleen gepland als de weergoden ons goed gezind zijn en het qua tijd past. Als de wind van voren waait, wordt de motor gebruikt.

We kunnen niets beloven, behalve een hele leuke tijd aan boord.


Inbegrepen in de reissom:

 • Verblijf in een tweepersoonshut met douche en wc
 • Beddengoed en handdoeken
 • Volpension aan boord
 • Havengeld

Niet inbegrepen in de reissom:

 • Transferkosten
 • Drankjes, m.u.v. koffie, thee en water
 • Reis- en annuleringsverzekering

Overige informatie:

 • Paspoort of identiteitskaart niet vergeten
 • Bagage bij voorkeur in een reistas; harde koffers zijn lastig op te bergen in de hutten
 • Uitgaven aan boord kunnen aan het einde van de reis afgerekend worden
 • Aan boord is het NIET mogelijk om met kaart af te rekenen

Atlantis

Aan boord van de Atlantis staat u versteld van het royale en majestueuze voorkomen van het schip. Het ruime bovendek biedt mooie zitplekken en een bar, zodat u kunt genieten van prachtige vergezichten en zonsondergangen. De tuigage van de driemaster zorgt voor een bijzondere sfeer aan dek.

Eenmaal in de genoeglijke salon ontdekt u dat deze al net zo ruim en sfeervol is. In gedachten wordt u meengenomen naar vroegere tijden, waarin de Atlantis dienst deed als lichtschip in de Elbe bij Hamburg. In elk van de 18 comfortabele hutten voelt u zich meteen op uw gemak, door de mooie betimmering en verrassende indeling. De hutten zijn voorzien van twee losse bedden. Iedere hut beschikt over eigen douche en toilet.

Barkentijn Atlantis heeft een unieke historie. Gasten waarderen de ruimte en stijl van het schip op reizen door heel Europa!

Faciliteiten

18 comfortabele 2-persoons hutten met douche en toilet
Alle hutten met centrale verwarming en airconditioning
Zeer ruime salon met bar
Sfeervol zonnedek met buitenbar en meubilair
Geluidsinstallatie en beamer

Schip data

Scheepstype: Driemastbarkentijn
Bouwjaar: 1905
Thuishaven: Harlingen, Nederland
Dagcharter: 140 personen
Hutaccomodatie: 36 Personen
Lengte: 57 m
Breedte: 7,5 m
Diepgang: 4,5 m
Tonnage: 365 ton
Hoofdmast: 31 m
Zeiloppervlak: 742 m²

Atlantis

Atlantis

Faciliteiten

18 comfortabele 2-persoons hutten met douche en toilet
Alle hutten met centrale verwarming en airconditioning
Zeer ruime salon met bar
Sfeervol zonnedek met buitenbar en meubilair
Geluidsinstallatie en beamer

Schip data

Scheepstype: Driemastbarkentijn
Bouwjaar: 1905
Thuishaven: Harlingen, Nederland
Dagcharter: 140 personen
Hutaccomodatie: 36 Personen
Lengte: 57 m
Breedte: 7,5 m
Diepgang: 4,5 m
Tonnage: 365 ton
Hoofdmast: 31 m
Zeiloppervlak: 742 m²

Atlantis

Contactformulier