Dichtungen auf dem Weg
Segelschiff Elizabeth
Schiff ahoi!
Deck der Elizabeth
Raume Kabine an Bord der Elizabeth
Salon der Elizabeth

Elizabeth

Verken de prachtige waterrijke Nederlandse provincies Noord-Holland en Friesland

- Lemmer - Ijsselmeer - Waddenzee - Lemmer
- 15.05.2023 12:00 Uur - 21.05.2023 15:00 Uur
- Prijs pro persoon € 780,- 


Route ‘Verken Nederland en zijn mooie kleine steden aan het water’ 

De zeilklipper Elizabeth is een zogenaamde platbodem. Het schip heeft een geringe diepgang en kan u dus op veel plaatsen brengen. Reizen met een zeilschip betekent dat er vooraf geen nauwgezet tijdsschema zal worden gepresenteerd. Maar een route hebben we al wel vast voor u uitgestippeld! N.B. Door weersomstandigheden moet soms worden afgeweken van het vooraf opgezette reisschema: 

Maandag 15.05.2023

De Reis begint in het prachtige klein stadje Lemmer, om 12:00 uur is boarding en heet de bemanning van de Elizabeth jullie hartelijk welkom. Na een korte kennismaking worden de trossen losgegooid. De Elizabeth neemt koers op de Hanzestad Kampen. Kampen ligt aan de benedenloop van de IJssel en is superleuk voor een wandeling. Neem ook een kijkje naar de bijzondere stadsbrug van Kampen.

Dinsdag 16.05.2023

We maken de oversteek over het IJsselmeer naar Medenblik. Zo varen wij van de ene Hanzestad naar de oudste stad van West-Friesland: Medenblik. Ze verkreeg in 1289 stadsrechten van graaf Floris V van Holland. Hij heeft ook het kasteel Radboud in Medenblik laten bouwen. Dit kunnen jullie tijdens het binnenvaren op de Linke (bakboord) kant zien. Ook loont het zich om een wandeling na het avondeten hiernaartoe te maken.

Woensdag 17.05.2023

“Door de Afsluitdijk naar het grootste Waddeneiland Texel” Dat is het plan voor woensdag. Wij verlaten de haven en zeilen tot de Stevinsluis bij Den Over, daar gaan wij de Waddenzee op. De Afsluitdijk is 25. September 1933 geopend voor verkeer. Deze dijk is gebouwd ter bescherming van de kleine dorpen aan de Zuiderzee en ook zijn er zo de poldergebieden ontstaan. Nu kunnen wij met schepen door suizen na de Waddenzee komen. De Waddenzee is getijdenwater. Dat maakt het extra leuk om in dit gebied te varen. Hier ben je heel erg afhankelijk van eb en vloed. Je kunt namelijk niet zomaar een route varen. Door de zandbanken is de schipper heel erg afhankelijk van de waterstand. Om die Elizabeth niet op het droge te varen. Toch wees gerust, de schipper is een ervaren zeeman. De Visserijhaven van Texel is niet alleen een goed uitgangspunt voor de donderdag, maar je kunt hier ook erg lekker vis gaan eten.

Donderdag 18.05.2023

Donderdag gaan wij over het werelderfgoed De Waddenzee naar Waddeneiland Terschelling. Je gaat een fantastische zeiltocht beleven. Langs de zandbanken varend, nemen wij koers op Terschelling. Een prachtige Eiland! Op Terschelling staat de Brandaris, een vierkante Vuurtoren. Dat is uniek op het Wad. Het eiland biedt veel mogelijkheden, je kan een fiets huren om naar het Noordzeestrand te fietsen of je maakt een wandeling naar het groene strand waar je in de verte ook het eiland Vlieland kunt zien. Ook heeft Terschelling leuke kroegen om een biertje te drinken.

Vrijdag 19.05.2023

Vandaag maken wij de oversteek naar het vaste land van Friesland, het doel: het bruisende badplaats Makkum. Vroeger was Makkum bekend voor “Makkumer Aardewerk”. Nu zie vooral overal verschillende watersportactiviteiten. Hou je ogen onderweg open, want misschien zie jij onderweg van Terschelling naar Makkum wel een zeehond!

Zaterdag 20.05.2023

Over de bekende Friese meren naar Sneek. Laat je verrassen over de vaarroute. Deze route heeft verschillende bezienswaardigheden en ontelbare koeien op het land. Zie hoe het vaarwater zich door het platteland kronkelt tot onze bestemming Sneek. Een gezellige kleine stad met kroegen en winkelmogelijkheden.

Zondag 21.05.2023

“Time to say goodbye

Maar eerst nog even genieten van Friesland op zijn mooist op de Friese meren. Vandaag is onze eindbestemming Lemmer. Naar een hele leuke week zeilen, wandelen, lekker eten, kletsen en gezeild te hebben, moeten wij afscheid nemen van de Elizabeth, de bemanning en de medereizigers. "Tot ziens"


Inbegrepen in de prijs:

 • Overnachting in een tweepersoonshut met douche en WC
 • Beddengoed en handdoeken
 • Volpension aan boord
 • Havengelden

Niet inbegrepen in de prijs:

 • Kosten van overdracht
 • Dranken, behalve koffie, thee en water
 • Reis- en annuleringsverzekering

Verdere informatie:

 • Vergeet uw paspoort of identiteitskaart niet
 • Bagage bij voorkeur in een reistas; harde koffers zijn moeilijk op te bergen in de cabines
 • Uitgaven aan boord kunnen aan het eind van de reis worden verrekend
 • Het is niet mogelijk om aan boord met een pinpas te betalen

Elizabeth

De Klipper Elizabeth is een levend monument voor de geschiedenis van de zeilende binnenvaart. In 1914 is de Elizabeth gebouwd op de werf van de Gebroeders Geleijns uit Moerdijk als een van vier grote, identieke Zeeuwse klippers.

Het imposante voorkomen van het schip is nog altijd bijzonder in de zeilvaart. Met haar platte bodem en geringe diepgang kan de Elizabeth ook zeilen op plekken waar zelfs kleine jachten niet kunnen komen. Bij eb kan de klipper droogvallen op een zandplaat midden in de Waddenzee! Een verblijf aan boord van de Elizabeth is dus niet alleen een spannend zeilavontuur, maar ook een unieke natuurervaring.

Heeft u geen zeilervaring, maar lijkt het u leuk om ook eens op zo'n adembenemend schip mee te varen? Dat is geen probleem! Aan boord van de Elizabeth kunt u de kneepjes van het vak leren. Maar uiteraard kunt u er ook voor kiezen om te genieten van het prachtige uitzicht of een lekker drankje halen aan de bar. Geniet van alles wat de Elizabeth u te bieden heeft!

 

Faciliteiten

10 comfortabele 2-persoons hutten met douche en toilet
Op verzoek zijn de hutten uit te breiden tot 4-persoons hutten
Alle ruimtes voorzien van centrale verwarming
Ruime salon met bar
Grote horeca keuken
Zithoek aan dek
Geluidsinstallatie en beamer

Schip data

Scheepstype: Klipper
Thuishaven: Harlingen, Nederland
Dagcharter: 60 personen
Hutaccommodatie: 20-34 Personen
Lengte: 41 m
Breedte: 7,0 m
Diepgang: 1,3 m
Tonnage: 105 ton
Hoofdmast: 31 m
Zeiloppervlak: 445 m²
Bouwjaar: 1913

Elizabeth

Elizabeth

Elizabeth

Faciliteiten

10 comfortabele 2-persoons hutten met douche en toilet
Op verzoek zijn de hutten uit te breiden tot 4-persoons hutten
Alle ruimtes voorzien van centrale verwarming
Ruime salon met bar
Grote horeca keuken
Zithoek aan dek
Geluidsinstallatie en beamer

Schip data

Scheepstype: Klipper
Thuishaven: Harlingen, Nederland
Dagcharter: 60 personen
Hutaccommodatie: 20-34 Personen
Lengte: 41 m
Breedte: 7,0 m
Diepgang: 1,3 m
Tonnage: 105 ton
Hoofdmast: 31 m
Zeiloppervlak: 445 m²
Bouwjaar: 1913

Elizabeth

Contactformulier