Elizabeth

De Klipper Elizabeth is een levend monument voor de geschiedenis van de zeilende binnenvaart. In 1914 is de Elizabeth gebouwd op de werf van de Gebroeders Geleijns uit Moerdijk als een van vier grote, identieke Zeeuwse klippers. Het imposante voorkomen van het schip is nog altijd bijzonder in de zeilvaart.

Met de aankoop van de binnenvaartklipper Elizabeth werd de basis gelegd voor rederij Tallship Company. Bij de verbouwing van de Elizabeth in 1991 tot modern passagierszeilschip slaagde Tallship Company er uitstekend in om de originaliteit van een typisch Nederlandse platbodem te behouden. Hiermee werd de verdere koers van de rederij uitgezet: authentieke schepen verbouwen tot luxe zeilcharterschepen. Zonder daarbij de traditionele uitstraling van de prachtige schepen uit het oog te verliezen.

Ruimte aan boord
De Elizabeth biedt plaats tot 60 personen voor dagtochten en tot 30 personen hutaccomodatie. Ruime hutten voorzien van douche en toilet, een grote salon met bar en de riante zitkuip aan dek staan garant voor een comfortabel verblijf. En natuurlijk beschikt de driemaster over een gedreven zeilcrew, de vereiste navigatieapparatuur en volledig voorgeschreven veiligheidsuitrusting voor de Nederlandse kustwateren en het IJsselmeer.

Zeilavontuur en natuurervaring
Met haar platte bodem en geringe diepgang kan de Elizabeth ook zeilen op plekken waar zelfs kleine jachten niet kunnen komen. Bij eb kan de klipper droogvallen op een zandplaat midden in de Waddenzee! Een verblijf aan boord van de Elizabeth is dus niet alleen een spannend zeilavontuur, maar ook een unieke natuurervaring.

Welkom in de rijke historie van de zeilscheepvaart. Welkom op de Elizabeth!

Elizabeth

Elizabeth

Elizabeth

Faciliteiten

10 comfortabele 2-persoons hutten met douche en toilet
Op verzoek zijn de hutten uit te breiden tot 4-persoons hutten
Alle ruimtes voorzien van centrale verwarming
Ruime salon met bar
Grote horeca keuken
Zithoek aan dek
Geluidsinstallatie en beamer

Schip data

Scheepstype: Klipper
Thuishaven: Harlingen, Nederland
Dagcharter: 60 personen
Hutaccommodatie: 20-34 Personen
Lengte: 41 m
Breedte: 7,0 m
Diepgang: 1,3 m
Tonnage: 105 ton
Hoofdmast: 31 m
Zeiloppervlak: 445 m²
Bouwjaar: 1913

Elizabeth

Contactformulier