Sail into
an Ocean
of Adventure


Sail & Bike met de Atlantis

     CONTACT OVER DE REIS      

 MEER INFORMATIE OVER DE ATLANTIS 


"Onze Zuidzee" noemen de Denen liefdevol de betoverende mix van eindeloze zandstranden, sprankelend witte krijtrotsen, ontelbare eilanden en kleine haventjes met kleurrijke huizen. Je zult deze prachtige wereld op een geweldige manier kunnen ontdekken, met behulp van zeilboot en fiets. De aantrekkelijke combinatie van zeilen op een Tallship met fietstochten in de haven is een geheel andere manier om de Deense Zuidzee te leren kennen.


Met de Atlantis zullen we verschillende havens of baaien aandoen en in plaats van het gebied te voet te ontdekken, kunt u veel meer van het omliggende platteland op de fiets verkennen. Sommige fietstochten eindigen niet waar ze zijn begonnen. Terwijl u onderweg bent, zal het schip naar de volgende haven varen om u weer te ontmoeten. Dat vergroot natuurlijk de radius van wat je op de kust kunt zien aanzienlijk. In sommige havens of baaien zal de bemanning de bijboot gebruiken om u van en naar de prachtige plek te brengen waar de Atlantis voor anker ligt.


Voor de fietstochten hebben we een toegewijde gids, die u naar de mooiste plekken en belangrijkste bezienswaardigheden in de omgeving zal brengen. Voordat iedereen de Atlantis verlaat, zal de gids de voorgestelde route presenteren en de gradiënten, de duur en de verwachtingen voor het weer op de dag uitleggen. Je bent altijd welkom om aan boord te blijven, als je van een rustdag houdt of gewoon wilt genieten van de prachtige omgeving aan boord van een tallship.

Reisprogramma:

Dag 1 Kiel, Holtenau
De crew verwelkomt u aan boord van de “Atlantis”. U kunt intrek nemen in uw comfortabele hut. Bij het avond snack aan boord maakt u verder kennis met de crew en uw andere reisgenoten.

Dag 2 Kiel - Sønderborg

Na het eerste ontbijt aan boord van de Atlantis starten we direct met een zeiltocht naar Sønderborg. Gevolgd door een prachtige fietstocht van ca. 35km

Dag 3 Sønderborg - Faaborg

Vandaag gaat u per fiets ca. 50 km naar Faaborg. Een deel van de reis wordt per veerboot afgelegd omdat de route over twee verschillende eilanden voert, over voornamelijk kleine landweggetjes. Onderweg geniet u van de mooie blikken op het fjord en over het water. In Fynshav wordt u door de veerboot overgezet naar Bojden op het eiland Fünen. Daar zet u uw fietstocht richting Faaborg voort door het betoverende landschap met rustieke boerderijen en lieflijke dorpen. Eenmaal aangekomen in Faaborg, wacht de “Atlantis” u op in de mooie haven.

Dag 4 Faaborg – Svendborg
Uw fietsroute van ca. 36 km start deze ochtend in Faaborg. In deze havenstad vindt u pittoreske vakwerkhuizen en smalle stegen. Bekend is de gele klokkentoren in het centrum van de stad. De fietsroute gaat verder richting Svendborg: over slingerende wegen door het heuvelachtige Fünse landschap. Onderweg zijn er fijne plaatsen om eventueel een zwempauze in te lassen. ‘s Middags komt u in Svendborg aan. De helft van alle Deense houtschepen zijn hier rond 1850 gebouwd. Enkele mooie exemplaren kunt u nog bewonderen in de zeilhaven van de stad. De stad nodigt uit tot een gezellige stadswandeling. ’s Avonds komt u weer vol met nieuwe indrukken op de “Atlantis”.

Dag 5 Svendborg – Søby (Æro)
De dag start met een zeiltocht naar Søby op het eiland Æro. U kunt dit juweel van de Deense archipel per fiets (ca 34km) ontdekken. Het eiland Æro heeft een geheel eigen charme, die u honderd jaar terug in de tijd doet wanen. Kleine gekleurde vakwerkhuizen, een heuvelachtig agrarisch landschap, idyllische dorpspleinen: een plek waar u helemaal weg kunt dromen. De fietsroute brengt u tegen de middag in Æroskobing. Daar kunt u door de steegjes met stokrozen slenteren of de haven met authentieke bootjes bewonderen. ‘s Avonds gooit de crew van de “Atlantis” de trossen los om richting Kiel te varen. Zo beleeft u de zonsondergang op het water van de schilderachtige Oostzee.

Dag 6 Soby - Kiel
Zeildag

Dag 7 Afscheid in Kiel
Na een uitgebreid ontbijt wordt het alweer tijd om afscheid te nemen van de crew en medereisgenoten en vol herinneren en nieuwe verhalen voor de thuisblijvers op huis aan te gaan.  


Inclusief:
De prijs is inclusief de accommodatie in tweepersoonshutten met douche, toilet, handdoeken en beddengoed. Ook de extra kosten van het schip en de havens zijn voorzien. Het volpension bestaat uit een ontbijtbuffet, een lunchbuffet, een koffiepauze en het diner. Verder is er de hele dag door koffie en thee beschikbaar.

Exclusief:
Transferkosten en versnaperingen (Koffie en thee is wel ingebegrepen)


Tips voor uw reis:
Sportieve vrijetijdskleding (geschikt voor wind, weer en regen), eventueel badpak in een opvouwbare zachte reistas. (Koffers met een harde buitenkant zijn niet geschikt om opgeborgen te worden in de hutten). Vergeet ook niet een paspoort of identiteitskaart en contant geld om uw boord rekening aan het einde van de reis te voldoen. Betaling met pinpas of credit card is niet mogelijk aan boord.

Contactformulier