Sail into
an Ocean
of Adventure


Sail & Bike XL 1 met de Atlantis

 


     CONTACT OVER DE REIS     

MEER INFORMATIE OVER DE ATLANTIS 


"Onze Zuidzee" noemen de Denen liefdevol de betoverende mix van eindeloze zandstranden, sprankelend witte krijtrotsen, ontelbare eilanden en kleine haventjes met kleurrijke huizen. Je zult deze prachtige wereld op een geweldige manier kunnen ontdekken, met behulp van zeilboot en fiets. De aantrekkelijke combinatie van zeilen op een Tallship met fietstochten in de haven is een geheel andere manier om de Deense Zuidzee te leren kennen.

Met de Atlantis zullen we verschillende havens of baaien aandoen en in plaats van het gebied te voet te ontdekken, kunt u met uw fiets veel meer van het omliggende platteland verkennen. Sommige fietstochten eindigen niet waar ze zijn begonnen, wat de radius van wat u kunt zien onderweg nog eens aanzienlijk vergroot. Terwijl u onderweg bent, zal het schip naar de volgende haven varen om u daar weer te ontmoeten. In sommige havens of baaien zal de bemanning de bijboot gebruiken om u van en naar de prachtige plek te brengen waar de Atlantis voor anker ligt.

Voor de fietstochten hebben we een toegewijde gids, die u de mooiste plekken en belangrijkste bezienswaardigheden in de omgeving laat zien. Voordat iedereen de Atlantis verlaat, verzameld iedereen in de salon en zal de gids de route voor die dag presenteren en uitleggen wat er verwacht wordt qua lengte in kilometers, het tijdsbestek wat er nodig is om het te fietsen, de gradiënten en de weersverwachting. U bent ten allen tijde welkom om aan boord te blijven, als u van een rustdag houdt of gewoon wilt genieten van de prachtige omgeving aan boord van een tallship.

Dag 1 Kiel-Holtenau
De crew verwelkomt u aan boord van de “Atlantis”. U kunt intrek nemen in uw knusse hut. Bij een kleinigheid te eten in de salon maakt u hierna kennis met de crew en uw reisgenoten.

Dag 2 Zeildag Kiel – Klintholm
Vandaag vertrekt het schip richting Møn. Deze eerste dag staat in het teken van zeilen. Als u wilt, mag u actief deelnemen bij het zetten van de zeilen. Het is natuurlijk ook prima als u een gemoedelijk plekje aan dek zoekt. U kunt genieten van de prachtige vergezichten op de Oostzee en u verwonderen over het zeilen met een historische driemaster. ‘s Avonds bereikt de “Atlantis” de kleine havenstad Klintholm op Møn.

Dag 3 Møns Klint
Het fietsavontuur gaat beginnen! Hoogtepunt van de 43km fietsroute over het eiland Møn zijn natuurlijk de steile kliffen bij Store Klint met de beroemde krijtrotsen van Møns Klint. De Krijtrotsen aan de oostkant van het eiland zijn wel 128 meter hoog. Op dit  adembenemende uitzichtpunt heeft u een prachtig uitzicht over de Oostzee. Eenmaal terug aan boord worden de trossen van de “Atlantis” weer losgegooid en zet het schip koers naar Køge: een van de best bewaarde middeleeuwse stadjes van Denemarken.

Dag 4 Koningsstad Roskilde
Met de fiets vertrekt u vanuit Køge naar Roskilde (ca 40km). Tegen de middag bereikt u Koningsstad Roskilde. De stad ligt buitengewoon mooi in het kronkelende fjord. Absoluut een bezoek waard is de beroemde en statige Domkerk, die onder bescherming van het UNESCO Werelderfgoed staat. Natuurlijk is er ook tijd om de stad verder te verkennen en om de sfeervolle haven te bezoeken. Op de namiddag gaan we met de trein naar Kopenhagen. Daar treft u de “Atlantis” aan, afgemeerd voor het kasteel van Kopenhagen.

Dag 5 Kopenhagen 
Vandaag gaan we op bezoek bij de Kleine Zeemeermin! Kopenhagen is een veelzijdige stad. De paleizen en “stadeilanden”, de hippiewijk “Christiania”, de koninklijke tuinen en slot Rosenberg, de charmante binnenstad en bruisende wijken - de stad verovert in korte tijd de harten van haar bezoekers! 

Mocht u tips willen voor uw bezoek aan Kopenhagen, vraag uw tourguide. Ze staan u graag met woord en daad terzijde en vinden het fijn om hun kennis met u te delen. 

Dag 6 Bye bye Kopenhagen
's Morgens kunt u vanaf het dek nog even zwaaien naar de Kleine Zeemeermin, die in gedachten verzonken op een rots in de haven zit. De Deense Riviera in het Oresund begeleidt de Atlantis nog een stuk als ze koers heeft gezet richting het eiland Samsø. 

Dag 7 Eiland Samsø  
Samsø wordt ook wel het “Zonneneiland” van de Deense eilandenarchipel genoemd. Het eiland heeft een bijzondere charme; het straalt een kalmte en rust uit die men nog zelden tegenkomt in deze wereld. ‘s Ochtends wordt u met de bijboot naar het eiland gebracht. Van hieruit fietst u ca. 42 km over talrijke kleine weggetjes, deze brengen u desgewenst naar het strand voor een kleine (zwem)pauze. ’s Middags fietst u door de  kleine haven van Ballen, op weg naar het Vogelreservaat van Stavens Fjord en naar het  stadje Tranebjerg. Aan het einde van de dag vaart de “Atlantis” verder naar Nyborg op Fünen en kunt u met een versnapering aan dek of in de salon terugkijken op een geslaagde dag.

Dag 8 Eiland Fünen
Deze dag heeft u weer een mooie route van ca. 45km voor de boeg. U fietst naar het imposante kasteel Holckenhavn. Dit schitterende kasteel ligt wonderschoon ingebed in een prachtige parkachtige omgeving. Holckenhavn geldt als mooiste Renaissancekasteel van Denemarken. ‘s Middags arriveert u in het dynamische Svendborg. Het gaat er levendig en vrolijk aan toe in deze natuurhaven. Gezellige terrasjes nodigen u uit om even heerlijk te genieten van uw vakantie. Neem de tijd, de “Atlantis” ligt al veilig in de haven en wacht geduldig op uw aankomst in de haven van Svendborg...

Dag 9 Zeildag Eiland Ærø
Het eiland Ærø is Denemarken in postzegelformaat. Uw fietsroute van ca. 40 km gaat door kleine dorpjes met gekleurde en rietgedekte huisjes. Prachtige golvende velden met graan, gras, klaprozen of maïs. U kunt genieten van een welverdiende fietspauze bij het indrukwekkende klif Voderup Klint. ’s Middags komt u aan in Ærøskøbing, misschien wel de meest romantische  plaats van heel Denemarken. Slingerende straten en steegjes, metershoge stokrozen en een marktplein met een oude waterpomp. Neem uw tijd voor een mooie wandeling! In de namiddag fietsen we weer terug naar Soby en zodra iedereen aan boord is zal de Atlantis de zeilen hijsen en beginnen aan de terugreis naar Kiel.

Dag 10 Kiel-Holtenau (ontscheping)
Na een stevig ontbijt is het tijd om afscheid te nemen van de medereizigers en de bemanning en met een koffer vol herinneringen op weg naar huis te gaan.

Goed om te weten:
Weer en wind kunnen de reis aanzienlijk beïnvloeden en belangrijke wijzigingen in de route aanbrengen. Gelukkig zijn er vele prachtige alternatieven beschikbaar, als we de geplande haven niet comfortabel kunnen bereiken. De kapitein overweegt alle opties en heeft hierin het laatste woord. Mocht de wind van voren komen, dan kan het zijn dat we een andere haven aanlopen die beter bezeilbaar is of op de motor toch de oorspronkelijk geplande haven binnenlopen. 

Fietspeil 1 - 2
Gemakkelijke tours in overwegend vlakke etappes van ongeveer 40 km op overwegend rustige asfaltwegen. Op sommige plaatsen worden ook landbouwpaden gebruikt. Sterkere hoofdwegen zonder een aparte fietsstrook worden alleen in uitzonderlijke gevallen gebruikt. Langere en steilere hellingen komen niet voor op deze reis, maar u kunt een heuvelachtig landschap en een constante stijging en daling verwachten. Afhankelijk van de fiets route is er soms een stuk met een sterkere tegenwind. In plaats van een fietstocht kan ook een zeildag worden ingevoegd. Het dagelijkse programma is afhankelijk van de weersomstandigheden en de instructies van de kapitein.

Fiets
U kunt uw eigen fiets meenemen, maar we helpen u ook graag bij het huren van een fiets in Kiel. Neem in dit geval contact met ons op.

 


Inclusief:

De prijs is inclusief de accommodatie in tweepersoonshutten met douche, toilet, handdoeken en beddengoed. Ook de extra kosten van het schip en de havens zijn voorzien. Het volpension bestaat uit een ontbijtbuffet, een lunchbuffet, een koffiepauze en het diner. Verder is er de hele dag door koffie en thee beschikbaar.

Exclusief:
Transferkosten, huur fiets en versnaperingen (Koffie en thee is wel ingebegrepen)

Tips voor uw reis:
Sportieve vrijetijdskleding (geschikt voor wind, weer en regen), eventueel zwemspullen in een opvouwbare zachte reistas. Koffers met een harde buitenkant zijn niet geschikt om opgeborgen te worden in de hutten. Vergeet ook niet uw paspoort of identiteitskaart mee te nemen voor evt. legitimatie en contant geld om uw boord rekening aan het einde van de reis te voldoen. Betaling met pinpas of credit card is niet mogelijk aan boord.

Contactformulier