Sail into
an Ocean
of Adventure

Spitsbergen 1 met de Antigua


     CONTACT OVER DE REIS     

 MEER INFORMATIE OVER DE ANTIGUA 

 


Middags verwacht de bemanning van de Antigua u aan boord. Nadat u uw intrek genomen hebt in uw hut, heten de kapitein en zijn bemanning u welkom en vertellen u alles wat u moet weten over het leven aan boord. Daarna worden de trossen losgegooid en glijdt het schip door het water van het Isfjord. De route voert ons langs de west- en noordkust van Spitsbergen en de kapitein zoekt samen met de reisleider de mooiste landingsplaatsen uit - voor zover weer en wind en ijsgang dat toelaten.

Bij gunstige wind worden de zeilen van de imposante driemaster gehesen, waarbij u onder leiding van de bemanning actief kunt deelnemen. We zeilen langs de schitterende kust met gletsjers en grillige bergtoppen, waaraan het eiland zijn naam dankt. Het schip heeft natuurlijk ook een motor, zodat we ook bij ongunstige wind of windstilte ons volgende doel kunnen bereiken. Bij langere afstanden varen we ook 's nachts door, anders gaan we voor anker in de beschutting van een fjord.

Aan land maken we excursies naar overblijfselen uit verschillende perioden van de geschiedenis van Spitsbergen, bijvoorbeeld traanovens en graven bij oude walvisvaartstations, pelsjagershutten, weerstations en kolenmijnen. Maar ook bekende ontdekkingsreizigers zoals Roald Amundsen en Umberto Nobile hebben tijdens hun expedities sporen achtergelaten.

Voor de echte wandelliefhebbers is (als de sneeuwcondities dit toelaten) ook een langere wandeling over de toendra of een kleine bergtocht naar een mooi uitzichtpunt mogelijk. Meestal zijn we niet langer dan twee tot drie uur aan land. Omdat er in mei nog veel sneeuw kan liggen zullen de wandelingen op de sneeuwcondities worden aangepast en zullen de wandelingen waarschijnlijk niet zo heel lang zijn. De sneeuw en ijs geven het landschap een bijzondere charme.

Op de toendra is er een grote kans rendieren en ook poolvossen van dichtbij te zien. Ook begint de Arctische vogelwereld met het broedseizoen, dus er zijn ook altijd nog verschillende vogelsoorten te observeren.

Op sommige plaatsen kunnen we walrussen tegenkomen. Robbensoorten zoals baardrobben of ringelrobben kunnen we overal verwachten. Uiteraard nemen we uitgebreid de tijd voor dierobservaties, zowel aan land als op zee.

We kunnen natuurlijk nooit een garantie geven, maar met een beetje geluk krijgen we ook walvissen te zien. In deze wateren komen vooral dwergvinvissen en beluga's voor, maar ook de gewone vinvis. IJsberen kunnen overal opduiken, maar deze zijn ondanks hun formaat toch moeilijk te ontdekken.

We varen diep de verschillende fjorden in naar fascinerende gletsjeruiteinden, wat ons midden door het afwisselende en wonderlijke arctische berglandschap voert. De middernacht zon schijnt sterk en ook tijdens de nacht blijft het licht. Een teken voor de Arctische dierenwereld om ijverig aan de slag te gaan met het broedseizoen.

Na 9 dagen in de natuur komen we weer terug in Longyearbyen.

Expeditie leider voor deze tocht: Sarah Gerats

https://www.sarahgerats.com/


Inclusief:
De prijs is inclusief de accommodatie in tweepersoonshutten met douche, toilet, handdoeken en beddengoed. Ook de extra kosten van het schip en de havens zijn voorzien. Het volpension bestaat uit een ontbijtbuffet, een lunchbuffet, een koffiepauze en het diner. Verder is er de hele dag door koffie en thee beschikbaar.

Exclusief:
Transferkosten en versnaperingen (Koffie en thee is wel ingebegrepen)


Tips voor uw reis:
Sportieve vrijetijdskleding (geschikt voor wind, weer en regen), eventueel badpak in een opvouwbare zachte reistas. (Koffers met een harde buitenkant zijn niet geschikt om opgeborgen te worden in de hutten). Vergeet ook niet een paspoort of identiteitskaart en contant geld om uw boord rekening aan het einde van de reis te voldoen. Betaling met pinpas of credit card is niet mogelijk aan boord.

Contactformulier