Sail into
an Ocean
of Adventure

VOLGEBOEKT

Spitsbergen 2 (Foto reis)
 met de Antigua


     CONTACT OVER DE REIS      

 MEER INFORMATIE OVER DE ANTIGUA


's Middags verwacht de bemanning van de Antigua u aan boord. Nadat u uw intrek genomen hebt in uw hut, heten de kapitein en zijn bemanning u welkom en vertellen u alles wat u moet weten over het leven aan boord. Daarna worden de trossen losgegooid en glijdt het schip door het water van het Isfjord. De route voert ons langs de west- en noordkust van Spitsbergen en de kapitein zoekt samen met de reisleider de mooiste landingsplaatsen uit - voor zover weer en wind en ijsgang dat toelaten.

Bij gunstige wind worden de zeilen van de imposante driemaster gehesen, waarbij u onder leiding van de bemanning actief kunt deelnemen. We zeilen langs de schitterende kust met gletsjers en grillige bergtoppen, waaraan het eiland zijn naam dankt. Het schip heeft natuurlijk ook een motor, zodat we ook bij ongunstige wind of windstilte ons volgende doel kunnen bereiken. Bij langere afstanden varen we ook 's nachts door, anders gaan we voor anker in de beschutting van een fjord.

Aan land maken we excursies naar overblijfselen uit verschillende perioden van de geschiedenis van Spitsbergen, bijvoorbeeld traanovens en graven bij oude walvisvaartstations, pelsjagershutten, weerstations en kolenmijnen. Maar ook bekende ontdekkingsreizigers zoals Roald Amundsen en Umberto Nobile hebben tijdens hun expedities sporen achtergelaten.

Deze zeilreis staat onder het motto fotografie en wordt begeleid door een fotograaf. Hij organiseert verschillende lezingen en fotosessies aan boord en begeleidt de praktische sessies tijdens de excursies. Aan boord is ook een excursieleider, die alles kan vertellen over dit prachtige gebied, zijn geschiedenis en de flora en fauna. In deze tijd van het jaar creëert het licht een heel speciale sfeer.

Er zullen een of twee excursies per dag naar de wal zijn, met de nadruk op fotografie, maar ook met de ruimte en tijd om deze unieke natuur te ervaren. Tussen de excursies door vaart de Antigua naar een nieuwe bestemming. In de tijd op zee kun je in de warme salon met je medereizigers kletsen onder het genot van een kopje thee, een boek lezen of zelfs je foto's bewerken.

We kunnen dit natuurlijk nooit met zekerheid zeggen, maar met een beetje geluk krijgen we ook walvissen te zien. In deze wateren komen vooral dwergvinvissen en beluga's voor, maar ook de gewone vinvis. Ook IJsberen kunnen overal opduiken, maar ondanks hun formaat zijn deze toch moeilijker te ontdekken.

Onze reis neemt ons mee naar verschillende fjorden met fascinerende gletsjergevels en toont ons de geologische en landschappelijke diversiteit van de Arctische bergwerelden.

In september kan de eerste sneeuw het landschap bedekken onder een prachtig witte deken en met een beetje geluk kan het eerste noorderlicht worden gespot.

De nacht voor de ontscheping arriveert de Antigua weer in Longyearbyen en is er op de ochtend van vertrek nog tijd om de stad Longyearbyen te ontdekken.

Op dit moment is er geen dagelijkse route beschrijving van het programma, omdat we het graag flexibel houden, zodat we kunnen inspelen op het weer, de locatie van eventuele walvissen en andere wilde dieren. De bemanning en de expeditieleider coördineren de route zodanig dat de best mogelijke route wordt gevaren, de mooiste fotomomenten worden waargenomen en verschillende landingssites worden bezocht. Als u van tevoren meer informatie wenst, aarzel dan niet om contact met ons op te nemen.

Expeditionleader: Michelle van Dijk

www.spitsbergen-svalbard.nl

Photographer: Alexander Lembke         

www.spitzbergen.photo

www.instagram.com/alexanderlembke_photography


Inclusief:
De prijs is inclusief de accommodatie in tweepersoonshutten met douche, toilet, handdoeken en beddengoed. Ook de extra kosten van het schip en de havens zijn voorzien. Het volpension bestaat uit een ontbijtbuffet, een lunchbuffet, een koffiepauze en het diner. Verder is er de hele dag door koffie en thee beschikbaar.

Exclusief:
Transferkosten en versnaperingen (Koffie en thee is wel ingebegrepen)


Tips voor uw reis:
Sportieve vrijetijdskleding (geschikt voor wind, weer en regen), eventueel badpak in een opvouwbare zachte reistas. (Koffers met een harde buitenkant zijn niet geschikt om opgeborgen te worden in de hutten). Vergeet ook niet een paspoort of identiteitskaart en contant geld om uw boord rekening aan het einde van de reis te voldoen. Betaling met pinpas of credit card is niet mogelijk aan boord.

 

 

 

Contactformulier