Sail into
an Ocean
of Adventure

 

Svalvær – Tromsø (Ofoten/Lofoten) met Barkentijn Antigua


     CONTACT OVER DE REIS     

 MEER INFORMATIE OVER DE ANTIGUA 


Onvergetelijke winterbelevenis in het Noorden van Noorwegen

De eilandengroepen Ofoten en Lofoten worden vaak genoemd als de mooiste eilanden ter wereld. De diversiteit van het gebied is groot. Natuurliefhebbers kunnen hun hart ophalen in dit ruige landschap. Met ons expeditieschip Antigua reist u door dit geweldige panorama en komt u op plaatsen die normaalgesproken verborgen blijven voor toeristen. Bij deze reis wordt u vergezeld door een reisgids die het gebied goed kent en u veel zal vertellen over de omgeving en bijzonderheden.

In de winter wordt een extra dimensie toegevoegd aan dit weergaloze gebied: het Noorderlicht, een van de meest bijzondere natuurverschijnselen op aarde. Aurora Borealis zoals het Noorderlicht of Poollicht ook wel wordt genoemd, is werkelijk uniek en iedere keer weer zichtbaar in andere kleuren. Groen, paars, blauw, het Noorderlicht zal geen tel vervelen. Met de Antigua zoeken wij plekken en havens op met nagenoeg geen lichtvervuiling, zodat u de beste kansen heeft om het Noorderlicht in al zijn pracht te aanschouwen.

Een ander fenomeen in de Noorse winter zijn de traag voorbij zwemmende groepen walvissen en orka’s. Nergens ter wereld zijn zulke grote groepen walvissen zichtbaar dan in Noord-Noorwegen. Zij zijn op zoek naar vis en jagen tussen de fjorden van Noorwegen. Met de Antigua navigeren we naar plaatsen waar wij de grootste zoogdieren ter wereld op een diervriendelijke en oorspronkelijke manier van dichtbij kunnen bekijken. 

Het magische Noorderlicht en de grote groepen walvissen staan centraal bij deze winterreis. Kleine wijzigingen in het programma zijn dan ook mogelijk, om de juiste plekken voor het aanschouwen van dit natuurschoon op te zoeken. Dit maakt – in combinatie met het ongerepte natuurgebied in de Noordelijke IJszee –  deze reis tot een onvergetelijke belevenis voor u!


Zondag 10 november
Vanaf 15:00 uur kunt u inschepen aan boord van de Antigua in Svalvær. U maakt kennis met uw reisgenoten, de bemanning van het schip en uiteraard met uw verblijf voor de komende week. Afhankelijk van de omstandigheden varen wij dezelfde avond de haven nog uit, op weg naar het avontuur.

Maandag 11 november
Skrova is een oud walvisjagersdorp. De haven ligt in een kleine baai waar het gehucht zich omheen kronkelt. Een wandeling door het dorp is een aanrader. Ook is het mogelijk om de Høgskrova (258 m) te beklimmen. Hiervandaan heeft u geweldige uitzichten over andere Lofoten-eilanden en het Noorse vasteland.

Dinsdag 12 november
’s Ochtends vroeg vertrekken we vanuit Skrova, zodat we met zonsopgang bij het Trollfjord zijn. Dit is een van de meest mooiste en indrukwekkende fjorden van de Lofoten. De ingang is goed verstopt; de Antigua vaart door een smalle ingang met aan weerskanten steile rotsen als muren. Dit is al een ervaring om nooit te vergeten. In het fjord zijn zee-adelaren en witkop-adelaren te zien.

Vanuit het Trollfjord varen we ’s avonds en ’s nachts door naar naar Stockmarknes .

Woensdag 13 november
’s Ochtends wordt u wakker in Stockmarkes. Hier kunt u het Hurtigruten museum bezoeken. Een wandeling in of rond het dorp is ook zeker de moeite waard; het biedt prachtige uitzichten op de zee en bergen. Hierna wordt koers gezet naar Gryllefjord, via Andoy en Andenes.

Donderdag 14 november
Door de afvallende continentaal plaat en de warme golfstroom is ten noorden van Andoy een grote kans om walvissen te zien. Als de weersomstandigheden het toelaten zullen we een poosje op open zee blijven, om te genieten van rust, ruimte, walvissen en uiteraard het Noorderlicht. ’s Avonds meren we af in Gryllefjord. Daar kan nog een frisse avondwandeling in het oude vissersdorp worden gemaakt.

Vrijdag 15 november
Vroeg in de ochtend varen we de haven van Gryllefjord uit. Via de noordzijde van Andenes nemen we de route door de adembenemende Straumsfjorden. We zetten koers naar eindbestemming Tromsø, ook wel ‘Het Parijs van het Noorden’ genoemd. In de avond zullen we daar aankomen; een warme en gezellige lichtbaken in het donkere Hoge Noorden.

Zaterdag 16 november
Na uw ontbijt kunt u afscheid nemen van uw reisgezelschap en de bemanning van de Antigua. Uitschepen is om 10:00 uur in Tromsø. De luchthaven bereikt u met een taxi in 20 minuten.


Inclusief:
Reissom is inclusief uw accommodatie in een tweepersoonshut met douche, toilet, handdoeken en beddengoed. Extra kosten van schip en haven zijn inbegrepen. Het volpension bestaat uit een ontbijtbuffet, lunchbuffet, koffiepauze en diner. 

Exclusief:
Reissom is exclusief transferkosten van en naar het schip, drankjes en versnaperingen, eventuele entreegelden.

Tips voor uw reis:
Neem warme winterkleding mee. Voor aan boord is comfortabele vrijetijdskleding geschikt. Een opvouwbare of inklapbare reistas in handig i.v.m. de ruimte in de hut. Vergeet uiteraard uw paspoort of identiteitskaart niet. Contant geld is nodig om aan boord uw drankjes aan het einde van de reis te voldoen; betaling met pinpas en/of creditcard is niet mogelijk aan boord.

Contactformulier